Podobał wam się Shrek 1? Podobał wam się Shrek 2?
Macie nadzieję, ze się zabawicie na Shreku 4? Zapomnijcie!
Miałam nadzieję, że po słabej części 3 twórcy nieco się nam zrewanżują w kolejnej części. Dałam im szansę i srogo się zawiodłam.
Cały urok i styl Shreka całkiem uleciał. To co tworzyło Shreka w cz 1 ( i jeszcze w 2) to odniesienia do popkultury i zabawne dialogi pełne aluzji, sarkazmu i ironii.
Niektórzy się czwórką zachwycają, piszą że to najdoroślejsza część, że traktuje o kryzysie wieku średniego, rutynie, znudzeniu, że niesie morał o tym, że należy docenić to co się ma BLE BLE BLE SRU TU TU TU.
Kto che takie coś w Shreku oglądać? Sam pomysł może nawet niegłupi, ale całkowicie nieodpowiednio zrealizowany, zdecydowanie zbyt poważnie. Shrek to ma być komedia, nabijka z popultury, błyskotliwe dialogi i przednia zabawa, a nie jakieś filozoficzne traktaty o życiu z lekkim zabarwieniem komediowym! Lepiej niech już nie kręcą następnych części.
Zgadzam się , na Shreku 1 padalem ze smiechu i sypalem cytatami co chwila ze Shreka 2 mialem ciut mniejszy ubaw ale jednak ubaw. Na 3 odslonie moze raz unioslem wargi w usmiechu..czekalem na 4 mieli odswierzyc serie i co ? i dupa..moral goni moral, komedii nigdzie nie widac, humoru tyle co kot naplakal i to tez niskich lotow...beznadzieja, Shrek sie skonczyl na 2 filmie ;)
A shrek forever - 4/10 cienizna