Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Podobał wam się Shrek 1? Podobał wam się Shrek 2?
Macie nadzieję, ze się zabawicie na Shreku 4? Zapomnijcie!

Miałam nadzieję, że po słabej części 3 twórcy nieco się nam zrewanżują w kolejnej części. Dałam im szansę i srogo się zawiodłam.

Cały urok i styl Shreka całkiem uleciał. To co tworzyło Shreka w cz 1 ( i jeszcze w 2) to odniesienia do popkultury i zabawne dialogi pełne aluzji, sarkazmu i ironii.

Niektórzy się czwórką zachwycają, piszą że to najdoroślejsza część, że traktuje o kryzysie wieku średniego, rutynie, znudzeniu, że niesie morał o tym, że należy docenić to co się ma BLE BLE BLE SRU TU TU TU.
Kto che takie coś w Shreku oglądać? Sam pomysł może nawet niegłupi, ale całkowicie nieodpowiednio zrealizowany, zdecydowanie zbyt poważnie. Shrek to ma być komedia, nabijka z popultury, błyskotliwe dialogi i przednia zabawa, a nie jakieś filozoficzne traktaty o życiu z lekkim zabarwieniem komediowym! Lepiej niech już nie kręcą następnych części.

ocenił(a) film na 3
anniepat

Zgadzam się , na Shreku 1 padalem ze smiechu i sypalem cytatami co chwila ze Shreka 2 mialem ciut mniejszy ubaw ale jednak ubaw. Na 3 odslonie moze raz unioslem wargi w usmiechu..czekalem na 4 mieli odswierzyc serie i co ? i dupa..moral goni moral, komedii nigdzie nie widac, humoru tyle co kot naplakal i to tez niskich lotow...beznadzieja, Shrek sie skonczyl na 2 filmie ;)
A shrek forever - 4/10 cienizna