Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Właśnie wróciłem z kina, emocje już trochę opadły więc zabieram się za recenzję :)

Pierwsze na co zwróciłem uwagę to bardzo dobre 3D. Nie było nachalne, raczej naturalne. Poziom grafiki i animacji również świetny tak jak w każdej odsłonie serii. Najbardziej kontrowersyjną sprawą jest fabuła najnowszej odsłony. Nie jest dziecina jak w poprzednich częściach, stąd naturalna sprawą jest krytyka części fanów. Mało jest śmiesznych gagów [ w porównaniu do poprzednich części ] , ale za to nie są wrzucone na silę. Widać, że producenci starali się wymyślić coś nowego i myślę, że im się to w pełni udało. Historia jest ambitna a zarazem taka prosta, że większość powinna ją zrozumieć. Zawiera udane zwroty akcji, świetnie budowany jest nastrój, wzbudza emocje, wciąga i co najważniejsze jest logiczna. Chciałoby się wręcz rzec " dlaczego taka krótka " co moi zdaniem samo w sobie jest wielką pochwałą.

Podsumowując, idąc do kina spodziewałem się kolejnego odgrzewanego kotleta na szczęście pozytywnie się zaskoczyłem. Producenci postarali się i stworzyli bardzo dobry sequel. Różni się od poprzedników, stąd nie jest to film dla małych dzieci. Jest rewelacyjny 9/10

vildwolf

Idąc do kina nie spodziewajcie się fajerwerków!!! taka moja osobista uwaga. Każdy wie, że kolejne części danego filmu są gorsze i w 90% każda następna część jest gorsza od poprzedniej. Niestety Shrek 4 powiela ten schemat. Dałem 7 ze względu na poprzednie części i 3D. Bez tego byłoby maksymalnie 5,5. Pozdrawiam.