Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Niezły ubaw :)

ocenił(a) film na 9

W porównaniu do 2 i 3 części Shreka które nie miały ładu i składu najnowsza część budzi respekt. Ciekawie zrealizowana fabuła całej opowieści z pozytywnym zakończeniem :) I tak 1 część Shreka jest bezkonkurencyjna ^^

soloo123

Dwójki już nie pamiętam, ale faktycznie o niebo lepszy od 3. Dobrze się bawiłam :)

Franche Bete

A mnie się ta część się średnio podobała.
Jak dla mnie dużo gorsza od poprzednich części. Odbieram wrażenie, że wszystko tam było takie naciągane, na siłę. A postać tego małego knypka w ogóle jakoś nie pasowała mi w tym filmie. I nie chodzi tu o to, że to był czarny charakter, tylko, że po prostu była na siłę, żeby po prostu był ten czarny charakter i tyle.
W każdym bądź razie, zawiodłam się, bo myślałam, że wypadnie trochę lepiej. Ale cóż.

black_cherry_

Eeee, mi tam się podobała ta część. Była o wiele lepsza od trójki :) Jak to w Shreku - świetne dialogi a osioł po prostu rozbrajał.

eiv

Mnie rozbrajał kot :)

soloo123

Ciebie porąbało? Druga część "Shreka" to mistrzostwo świata, lepsza niż Jedynka!

Majka34

Shrek Forever to dla mnie wielkie rozczarowanie, jednak nie jesteem pewna jeszcze z ktorego powodu,
czy z tego ze idac do kina liczylam ze znow wyjde zaryczana ze smiechu z obolalym brzuchem,
czy z tego ze okazala sie byc tak krotka ze czlowiek nie zdazyl sie jeszcze przyzwyczaic do nowego charakteru ( pana knypka- Rumpelnickiego) a na ekranie pojawily sie napisy koncowe,
czy poprostu ze Shrek forever jest zwyklym olaniem widza (fana, maniaka) stworzonym tylko na potrzebe skasowania jak najwiekszej ilosci pieniedzy od wiernych ktorzy i tak pojda na ten film i tak z samej zasady...Hmmm...
Po namysle dochodze do wniosku, ze chyba kazdy z tych trzech powodow, idealnie opisuje moj zawod po obejrzeniu tak reklamowanego i rozchwytywanego gowna!
Watek jest ten sam co w dwojce tylko o bardziej "glebokiej" materii :/

Nastepnym bledem tworcy jest to, ze zamiast w trailerach i reklamowkach pokazywac fragmenty podsycajace nasza chec na ten film, pokazali nam poprostu wszystkie (jedyne) najciekawsze momenty z filmu! What!!! przeciez to kretynizm, caly czas czekalam na cos wiecej, a tu wielkie nic!!!
Pragnelabym jeszcze dodac ze po tak wielkim oburzeniu, przyszlo mi do glowy ze moze konstruktorzy chcieli zebysmy sie tak obrazili na to badziewie aby nie musieli robic nastepnej czesci...niewiem moze swiruje heheh :)

Przepraszam jesli obrazilam jakiegos fana,a le uwierzcie ja tez nim jestem i poprostu nie moge sie z tym pogodzic...:/

ocenił(a) film na 4
aleksandra_rozycka

Nieśmieszny (zaśmiałem się może dwa razy - pierwszy raz, gdy ten gruby mały chłopak mówił, żeby Shrek zaryczał, a drugi raz już nie pamiętam kiedy), Nieciekawy (konflikt wewnętrzny Shreka może i interesujący, ale sposób w jaki został przedstawiony - zabrakło lekkości i świeżości pierwszych dwóch części), Nie pozostaje w pamięci po seansie (kilka godzin po tym jak byłem w kinie, zapomniałem, że oglądałem ten film). 4/10

aleksandra_rozycka

Nie rozumiem oburzenia, szczerze mówiąc. Ja nie miałam wygórowanych oczekiwań (w końcu to bajka a nie epokowe dzieło) i świetnie się bawiłam, zdecydowanie mniej sztampowa fabuła niż poprzedniej części, typowo shrekowe dialogi i piękna animacja. Kręci się kolejne przygody ponieważ jest zapotrzebowanie - film zarabia, czyli ludzie chcą go oglądać. Ja nie miałabym nic przeciwko kolejnej części, lubię tą baję i tyle. Nie miałam wrażenia, że ta część powstała na siłę, za to miałam takie wrażenie przy części 3. Zgodzę się co do trailerów, to generalnie plaga ostatnio, pokazują wszystkie kluczowe motywy a nawet zwroty akcji - staram się omijać szerokim łukiem, nie znoszę spojlerów.

ocenił(a) film na 10
Franche Bete

niezły ubaw i ciekawa fabuła:) dla mnie bomba!:D