Oglądałem film 9-07-2010 i najbardziej pozostała mi w pamięci ta postać. Ekipa Rumpelstiltskina w Shreku Forever to jakby lustrzane odbicie PO z D.Tuskiem na czele :))
no i te wiedzmy .....
PS.Żeby nie było nie jestem fanatykiem z PISu :
Może my mamy takie skojrzenia, ale nie sądze by Pixar tak bardzo przejmował się losami Polskiej polityki xD, to w takim razie kim jest Kaczyński? Shrekiem? A może to Lepper?
A co ma Pixar do Shreka? Osobiście nie zauważyłem podobieństwa między Rumpelstiltskinem a Donaldem Tuskiem, nie wiem skąd takie skojarzenie, ale każdy ma swoje zdanie. Dodam tylko, że ta postać była jednym z niewielu plusów w tym raczej słabym filmie.
Nie wiem jak można głosować na PO. Choćby dlatego, że w moim rejonie krakowska huta jest w rękach Hindusów, a Azoty w Tarnowie chcą sprzedać Niemcom. To, że wycięli drzewa pod autostradę wcale mnie nie pociesza. Górny Śląsk jest zrujnowany, sprzedali większość zakładów w tym hutę Katowice. Podczas ich rządów upadła stocznia gdańska i stocznia gdyńska, a na dodatek pomorze jest za PO. Żal. Chcą sprzedać warszawską giełdę papierów wartościowych, zakłady azotowe w Kędzierzynie-Koźlu, zakłady chemiczne w Policach i w Puławach. W dodatku na budowę autostrad i dróg ekspresowych unia dawała im bardzo dużo, a oni zabrali tylko kilkanaście procent, bo myśleli, że im starczy. Jak widać nie starczyło. Obiecywali 3000 km autostrady i ponad 5000 km dróg ekspresowych, jak na razie mamy 800 km i 300 km, z czego większość z tego powstała nie podczas ich rządów. Jakby tego było mało wzięli 600 miliardów pożyczki od innych państw sumując z wcześniejszym długiem wychodzi 780 miliardów złotych: 780 000 000 000. Dzięki 600 000 000 000 "na walkę z kryzysem" Polska wyszła z kryzysu na plusie: +1.2%. Tylko teraz jesteśmy zadłużeni na 50% PKB. 50% tego co wytworzymy w fabrykach, pieniędzy z tych środków jest marnowane na spłacanie kredytów! A fabryki są zamykane i sprzedawane, na spłacenie długu... Z czego mamy mieć dochód??? Z podatków od prywatnych właścicieli??? Hiszpania jest zadłużona na 11%, z tego względu politykom obniża się pensje, i podnosi się podatki. PO nic nie robi, bo boi się, że jakby podniosło podatki to straciło by poparcie społeczeństwa. Dlatego woli sprzedawać to, na co poprzednie pokolenia ciężko pracowały. A ludzi co to obchodzi! Ważniejsze jest, żeby im było dobrze, żeby mieli ładny dom, ogródek, samochód. To, czy państwo upadnie ich nie interesuje. Bo co to za różnica w jakim jestem kraju, byle by mi było dobrze! Tak myślą Polacy. I dlatego Platforma Obywatelska, dlatego POlszewiki wygrywają wybory.
PS.
Do Tuska nic nie mam. Chciał dobrze dla Polski, chciał, żeby "żyło się lepiej ". Teraz jest dziwnie przybity, wie , że mu to nie wyszło. Jednak dobrymi chęciami nic nie da się zrobić.
Jestem za PIS. To jedyna partia godna władzy w Polsce. PSL? To takie dupy są. Zgadzają się na wszystko, czego chce platforma, nie mają własnego zdania. SLD? Na komuchów głosu nie oddam. Inne partie odpadają.
przypominam że filmweb nie jest portalem dotyczącym polityki lecz filmów i jeżeli szukacie w shreku odniesień do polskiej polityki to coś nie tak z waszymi komórkami mózgowymi kolega powyżej mógłby swoje fascynacje polityczne odłożyć dla siebie ja wchodzę na filmweb po to by dowiedzieć się jaki film był w odniesieniu dla innych widzów a nie patrzeć na wynurzenia polityczne co po niektórych : P
Jakbyś nie wiedział drogi Szymonku, to jest portal filmowy, a nie polityczny.
Odpowiedziałeś na post, gdzie autor porównuje bohatera filmowego z człowiekiem polskiej polityki i tyle. Oczywiście...musiał się znaleźć ktoś, kto zacznie pisać posty na pół strony, żeby pokazać za kim i czemu właśnie za nim jest... Błagam. Wejdźcie sobie ludzie na jakiś portal polityczny i tam to wszystko piszcie, kłóćcie się i wszystko będzie cacy:) A! I nie łudź się, że twoje wypociny ktoś przeczyta....