PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133925}

Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165582
5,9 57 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Oglądałem film 9-07-2010 i najbardziej pozostała mi w pamięci ta postać. Ekipa Rumpelstiltskina w Shreku Forever to jakby lustrzane odbicie PO z D.Tuskiem na czele :))
no i te wiedzmy .....
PS.Żeby nie było nie jestem fanatykiem z PISu :

darkwish

Faktycznie jest podobny :)

ocenił(a) film na 9
darkwish

Może my mamy takie skojrzenia, ale nie sądze by Pixar tak bardzo przejmował się losami Polskiej polityki xD, to w takim razie kim jest Kaczyński? Shrekiem? A może to Lepper?

ocenił(a) film na 5
Czarli_3

A co ma Pixar do Shreka? Osobiście nie zauważyłem podobieństwa między Rumpelstiltskinem a Donaldem Tuskiem, nie wiem skąd takie skojarzenie, ale każdy ma swoje zdanie. Dodam tylko, że ta postać była jednym z niewielu plusów w tym raczej słabym filmie.

ocenił(a) film na 4
bartoszu88

ja od razu zobaczyłam w Rumpelstiltskinie Tuska :D

ocenił(a) film na 6
Agus_21

Nie wiem jak można głosować na PO. Choćby dlatego, że w moim rejonie krakowska huta jest w rękach Hindusów, a Azoty w Tarnowie chcą sprzedać Niemcom. To, że wycięli drzewa pod autostradę wcale mnie nie pociesza. Górny Śląsk jest zrujnowany, sprzedali większość zakładów w tym hutę Katowice. Podczas ich rządów upadła stocznia gdańska i stocznia gdyńska, a na dodatek pomorze jest za PO. Żal. Chcą sprzedać warszawską giełdę papierów wartościowych, zakłady azotowe w Kędzierzynie-Koźlu, zakłady chemiczne w Policach i w Puławach. W dodatku na budowę autostrad i dróg ekspresowych unia dawała im bardzo dużo, a oni zabrali tylko kilkanaście procent, bo myśleli, że im starczy. Jak widać nie starczyło. Obiecywali 3000 km autostrady i ponad 5000 km dróg ekspresowych, jak na razie mamy 800 km i 300 km, z czego większość z tego powstała nie podczas ich rządów. Jakby tego było mało wzięli 600 miliardów pożyczki od innych państw sumując z wcześniejszym długiem wychodzi 780 miliardów złotych: 780 000 000 000. Dzięki 600 000 000 000 "na walkę z kryzysem" Polska wyszła z kryzysu na plusie: +1.2%. Tylko teraz jesteśmy zadłużeni na 50% PKB. 50% tego co wytworzymy w fabrykach, pieniędzy z tych środków jest marnowane na spłacanie kredytów! A fabryki są zamykane i sprzedawane, na spłacenie długu... Z czego mamy mieć dochód??? Z podatków od prywatnych właścicieli??? Hiszpania jest zadłużona na 11%, z tego względu politykom obniża się pensje, i podnosi się podatki. PO nic nie robi, bo boi się, że jakby podniosło podatki to straciło by poparcie społeczeństwa. Dlatego woli sprzedawać to, na co poprzednie pokolenia ciężko pracowały. A ludzi co to obchodzi! Ważniejsze jest, żeby im było dobrze, żeby mieli ładny dom, ogródek, samochód. To, czy państwo upadnie ich nie interesuje. Bo co to za różnica w jakim jestem kraju, byle by mi było dobrze! Tak myślą Polacy. I dlatego Platforma Obywatelska, dlatego POlszewiki wygrywają wybory.

PS.
Do Tuska nic nie mam. Chciał dobrze dla Polski, chciał, żeby "żyło się lepiej ". Teraz jest dziwnie przybity, wie , że mu to nie wyszło. Jednak dobrymi chęciami nic nie da się zrobić.

Jestem za PIS. To jedyna partia godna władzy w Polsce. PSL? To takie dupy są. Zgadzają się na wszystko, czego chce platforma, nie mają własnego zdania. SLD? Na komuchów głosu nie oddam. Inne partie odpadają.

ocenił(a) film na 9
szymon0018

przypominam że filmweb nie jest portalem dotyczącym polityki lecz filmów i jeżeli szukacie w shreku odniesień do polskiej polityki to coś nie tak z waszymi komórkami mózgowymi kolega powyżej mógłby swoje fascynacje polityczne odłożyć dla siebie ja wchodzę na filmweb po to by dowiedzieć się jaki film był w odniesieniu dla innych widzów a nie patrzeć na wynurzenia polityczne co po niektórych : P

ocenił(a) film na 7
szymon0018

Jakbyś nie wiedział drogi Szymonku, to jest portal filmowy, a nie polityczny.
Odpowiedziałeś na post, gdzie autor porównuje bohatera filmowego z człowiekiem polskiej polityki i tyle. Oczywiście...musiał się znaleźć ktoś, kto zacznie pisać posty na pół strony, żeby pokazać za kim i czemu właśnie za nim jest... Błagam. Wejdźcie sobie ludzie na jakiś portal polityczny i tam to wszystko piszcie, kłóćcie się i wszystko będzie cacy:) A! I nie łudź się, że twoje wypociny ktoś przeczyta....