Byłem na filmie i zastanawia mnie jedno czy napewno dobrze zrozumiałem ten film wydaje mi się że to Rumpelsticki wymyślił sobie całą tą historie jak to shrek uratował fionę w pierwszej części i wpakował go w kłopoty i chciał shrekowi ją przekazać poprzez to że shrek stracił fione i wogóle jej nie znał dom swoje dzieci i nie znał ani osła ani kota w butach ja przynajmniej ten film tak zrozumiałem bardzo cięzko mi było odnaleźć prawdziwą treść tego filmu nasuwa mi się pytanie skąd u reżysera pomysł takiego scenariusza w Shreku Forever czyżby reżyser zakończył tą bajke/film o przygodach zielonego ogra bardzo proszę o wyjaśnienie tego czy aby napewno źle nie zrozumiałem filmu moje pytanie dotyczące filmu są takie
dlaczego nie było tego księcia co jedźił na tym białym rumaku tego syna matki chrzestnej?
dlaczego w shreku pojawił się nowy bohater rumpelsticki co się stało z poprzednim Bohaterem?
i co się stało że w shreku pojawił się ksiązę harold ojciec fiony jak w shreku trzecim umarł?
nowego shreka oceniam na 4/10 ponieważ nie bardzo podobała mi się ta część i było tak jakoś dziwnie nie tak jak w poprzednich częściach.
nie wiem skąd tyle watpliowśvci. Historia była dośc prosta. Poczatek filmu to retrospekcja dokonana przez Rumpelstinckina tego, co juz sie stało, dziejąca sie w tym samym czasie co pierwsza część. Król Harold i krolowa chcieli uratowac Fionę zanim jeszcze uratował ją Shrek dlatego zwrócili sie do Rumpelstnickiego. Ten jednak nie zdążył ich omamić swoja umową bo przyszła informacja że księżniczka została uratowana przez ogra. I to wszystko działo sie wtedy co pierwsza częśc Shreka. Wydarzenia ktore dzieją sie potem, czyli od momentu jak widzimy Rumpelstinckina drącego książke to juz współczesność kiedy Fiona i Shrek są szczęśliwi i mają juz dzieci. No i dzieje sie dalsza akcja gdzie Rumpelstinckin obmysla diaboliczny plan zemsty
No dobrze, ale jak wytłumaczysz nieobecność Księcia z Bajki , który jak wiadomo miał przybyć do Fiony niedługo po jej uratowaniu przez Shreka?
No przecież Fiona sama się uratowała a Shrek nigdy się nie urodził , pewnie Książe zobaczył że jej nie ma i zrezygnował , a nie miał o co walczyć bo Król Harold i królowa Lilian zniknęli i Zasiedmogórogrodem rządził już Rumpel , przecież to jest proste ...
Troche zbyt duzo filozofii, to przecież bajka dla dzieci, bez żadnego ukrytego przekazu
też się zaciekawiłem bo w trzeciej był ktoś taki o imieniu rumpelstilckin prawda