Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

A tu się zaskoczyłem. Gagów co prawda nie było zbyt wiele, ale fabuła wg. mnie została naprawdę ciekawie zaprezentowana. Sama koncepcja bardzo interesująca- co by było gdyby się nasz zielony nie urodził? Film nakierował się na bardzo modną obecnie przywarę człowieka- NIE JESTEŚMY ZADOWOLENI Z TEGO CO MAMY. I ciągnie nas do spróbowania starych czasów- tylko konsekwencje tego mogą być opłakane- i to film zaprezentował. Może zbyt dosłownie, ale bajki zazwyczaj obfitują w hiperbole... Na pewno pointa była subtelna i dało to o wiele lepszy wydźwięk filmu aniżeli trójka która mnie wkur.....

ocenił(a) film na 8
psysutra

Zgadzam się, o ile na trzeciej części mocno się zawiodłam to ta naprawdę była nieźle zrealizowana. Chociaż nie powiem kot z butach mnie rozwalił. Nie mniej jednak historia ciekawa i fajnie przedstawiona. Dla mnie shreka 3 mogłoby nie być, a zamiast tego wstawić shrek forever i byłaby naprawdę w porządku trylogia. ja dałam 8/10, dałabym 8,5 nawet. Za to właśnie przyjemne zaskoczenie.

ocenił(a) film na 8
psysutra

Zgadzam się, oglądnęłam wczoraj czwartą część po raz pierwszy i miło się rozczarowałam, pamiętam, że rok temu, kiedy film wchodził do kin było dużo głosów, że film jest słaby i nie śmieszy tak, jak poprzednie części. Według mnie zaraz po drugiej części Shreka ta jest najlepsza;)) 8/10

ocenił(a) film na 7
psysutra

No i ja mam dokładnie tak samo, dałem 7/10 bo mimo że podszedłem do filmu sceptycznie to się miło rozczarowałem, poza tym świetny dubbing Pazury.