...i stał się tym, z czego tak bardzo się naśmiewał w dwóch pierwszych częściach: a więc typowo familijną bajką. Pomysł może i był fajny (nakręcić coś, co się dzieje po "i żyli długo i szczęśliwie"), ale realizacja już mnie nie przekonała. Shrek 4 jest na pewno dojrzalszy i bardziej dramatyczny, i choć nagle nie stał się Lotem nad kukułczym gniazdem, to jednak czuć nieco poważniejszy wydźwięk. Czy to dobrze? Moim zdaniem przez to nie miał już tej iskry i błysku oka poprzedników, nie miał już tych zwariowanych pomysłów (polowanie na bajkowe stworzenia, dobra wróżka czarnym charakterem itp) no i nie jest już taki zabawny jak poprzednie części.
Duży plus za kota w butach i osła, bo to oni - po raz kolejny już - są gwiazdami produkcji. Ale ogólnie to chyba dobrze, że Forever jest ostatnim odcinkiem Shreka. I choć w Hollywood wszystko jest możliwe, to jednak nie chciałbym, żeby ta seria zaczęła odcinać kupony wzorem Resident Evil, Piły albo innego nędznego tasiemca.
ja pomimo wszystko z chęcią obejrzałbym kontynuacje, jak i resident evil.
Pomimo jakości tych produkcji wolę "odcinanie kuponów" niż zakończenie serii po genialnych częściach jak Matrix
Ja tam mam nadzieję ,że będzie kolejna część. I to taka która będzie przypominała 1 i 2 ;)
Bardzo wątpliwe i w sumie lepiej się stało, że zakończyli w miarę z klasą. Nic lepszego od 4 już nakręcić moim zdaniem by nie potrafili, a poziomu z Jedynki i Dwójki nigdy by już nie osiągnęli.
Powiem tak 4 czesc najsłabsza bez dwóch zdan, jakby zakonczyli na 3 byłoby ok, jednak widac że chcą wycisnac jak najwiecej pieniedzy i powstanie 5 częśc oby była lepsza niz 4.
esci juz mnie niezaskoczniezaskoie niezaskocza jak sie dowiedzialem ze w obsadzie bedzie cezary pazura to pomyslalem ze to desperacja. A tu prosze co za niespodzianka, jeden z mioch ulubionych filmow. Atmosfera rzeczywiscie byla powazniejsza ale byl ogr kucharz "az mi swierszcza eskalopki!", tu sie mozna bylo posmiac, no I te pomysly na pikanterie filmow Shreka, niewiem jak to wymyslaja dla mnie sa nadal na wysokim poziomie