Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Znowu to samo- wszystkie kasowe hity takie jak Epoka Lodowcowa, Odlot, Shrek, Gdzie jest Nemo, Potwory i spółka- wszystkie te filmy przeszły do historii i zostały wyprodukowane w USA czy innych krajach tylko nie w Polsce. Spójrzmy na to tak: Shrek w USA, w Polsce Planeta 51. Inne kraje pobijają nas na maksa!

ocenił(a) film na 9
hagal224

nic nowego.Inne kraje we wszystkim nas pobijają,ale pamiętaj że zawsze mogło być gorzej więc ciesz się z tego co masz w tym kraju ;d.
Polska jest jaka jest ale jakbym urodził się gdzieś w Afryce,na Bliskim Wschodzie lub Korei płn ,to Polska była by prawdziwym rajem i oazą spokoju.

hagal224

Może i USA nas pobija w produkcji filmów, ale zobacz na samych ludzi. Który z nich umie wymienić chociaż 10 krajów Europy? Który zna inny język oprócz angielskiego? Który Amerykanin wiem ,ze jego żarcie z puszki jest niezdrowe i że nie wolno jeść McDonalda codziennie. Niby mają kasę i są pierwsi w filmach, gospodarce itd. ale są po prostu głupi. Wolę mieć pojęcie o świecie, ekologii, znać języki, być świadoma różnych rzeczy, niż tkwić w takiej Ameryce i zajadać się frytkami ;)

Fudi_

To jeden z najgłupszych postów jaki w życiu przeczytałam. Brawo Fudi, rozbawiłaś mnie i to prawdopodobniej szczerą prawdą, haha :) W sensie swoją opinią, niesamowicie ograniczonym myśleniem i naiwnością. Twierdzenie autorki skądinąnd dziwne, odpowiedzi przecież są oczywiste, więc właściwie nie powinnam kontynuować wątku, ale nie mogłam jednak tego zrobić, bo znów uraziła mnie wypowiedź na temat US(i)A ;) Nie podoba mi się powszechna amerykanizacja, nie mieszkam w tym kraju, nie mam tam rodziny, bo można by pomyśleć, że to właśnie z tych powodów tak się unoszę ^^ Są dwa powody dla których, Fudi_, nie masz racji i robisz z siebie głupa. Po pierwsze - hipokryzja. Oglądasz amerykańskie filmy w kinie i telewizji, czytasz sporo amerykańskich książek (bo zakładam, że coś czytasz), otacza Cię świat nakręcany przez USA. Spróbuj całkowicie odciąć się od wszystkiego, co ma jakikolwiek związek z tym krajem, wtedy będziesz miała prawo do takiej pogardy. Po drugie, jak możesz mówić o społeczeństwie jakiegoś państwa w taki sposób. Mieszkałaś tam ? Obserwowałaś Amerykanów na co dzień ? Piszesz w taki sposób, jakby w Ameryce nikt nie znał języków obcych, nie miał pojęcia o świecie a jedyną potrawą jaką z nimi kojarzysz są frytki. I tutaj sama pokazujesz, jak dałaś się nabrać, jak wierzysz w stereotypy i dajesz sobą manipulować. Skąd taki obraz społeczeństwa ? Z głupich komedii dla nastolatków ? A wiesz, że w Ameryce nakręcono sporo filmów, które wpisały się do kanonu klasyki kinematografii ? Może to byłoby lepsze źródło poznania świata. Denerwuje mnie taka ksenofobiczna, postawa, rozumiem, że może się nie podobać polityka tego kraju, ale jak można kwestionować ich wkład w naukę czy gospodarkę ? Zamiast ich obrażać należy ich poznać. Nie chce być źle zrozumiania, nie bronię USA ani nie wywyższam ich zasług ponad innymi krajami, chodzi mi o to, że to jak Fudi_ mówisz o nich, działa to w drugą stronę. Zachód też być może w ten sposób postrzegać Polskę ! Zamiast poznać ten piękny kraj i Polaków, łatwiej jest powiedzieć o nas - złodzieje, pijacy, pieniacze, bo taki obraz przez lata był utrwalany w ich świadomości. A nasza słowiańska uczuciowość ? Gościnność ? Kiedyś to była także tolerancja, ale minęła bezpowrotnie i pewnie nigdy już nie wróci. Nikt nie jest doskonały, ale nie dajmy się zwariować stereotypom. Mogę śmiało powiedzieć, że napisałam to w obronie wizerunku Polaka, nie Amerykanina. Mam nadzieję, że zrozumiesz Fudi_.

Nadira

Wiem, że tak się nie robi, nie odpowiada na swoją wiadomość, ale dlaczego posta można edytować tylko przez 5 min ? W pierwszym jest kilka błędów - literówek, jeden logiczny, który zmienia zdanie w nieco nielogiczne ^^ więc chciałam przeprosić, bo poprawić już nie mogę. Nie zwracajcie uwagi.