Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Warto?

ocenił(a) film na 4

No właśnie... Napiszcie (Ci co już byli w kinie) czy warto iść na kolejną część Shreka czy to
robiona na siłę produkcja ?

ocenił(a) film na 5
hoso_tores

Fakt film trochę na siłę, jak dla mnie najgorsza część, ale na Shreka zawsze warto iść ;)

ocenił(a) film na 9
hoso_tores

nie sluchaj tego wyzej zdecydowanie warto bo jak mowi wiekszosc tak i ja ze najlepsza czesc obok jedynki

arek2010

Zgadzam się najlepsza część obok jedynki. Świetny Pazura i naprawdę ciekawa fabuła ( alternatywna rzeczywistość)- każdy w pewnym momencie przechodzi kryzys w małżeństwie czy też związku. Dzieciaki tego nie zrozumieją. No i świetny Kot w Butach z brzuszkiem :)

ocenił(a) film na 5
Pawlito

Pomijając brak świeżych pomysłów, fabułę podobną do poprzednich części i średnio zabawny scenariusz to jest ok.

ocenił(a) film na 9
Pawlito

Co do słowa się zgadzam. Naprawdę mistrzowskie wykonanie, a polski dubbing jest nie do przebicia pod względem zarówno testów jak i podtekstów :D Bałam się na to iść po trzeciej części, bo jak na mój gust była po prostu słaba, ale teraz widzę, że żałowałabym gdybym nie poszła :)

ocenił(a) film na 8
hoso_tores

warto, nieco mniej gagów ale ogląda sie równie przyjemnie co jedynkę i ani minuty nudy. A puszek z brzuszkiem jest uroczy:D

ocenił(a) film na 6
hoso_tores

Jest to produkcja robiona na siłę, na którą warto pójść do kina.

ocenił(a) film na 6
_Garret_Reza_

Jak dla mnie całkiem może być, nie porywa co prawda, ale są momenty. Ja nie żałuję wydanych pieniędzy. Może szału nie ma ale nie jest najgorzej więc chyba jednak warto. Zresztą warto obejrzeć chociażby po to, żeby skrytykować;-)

hoso_tores

A kto jest kizi mizi?
A ja
:D

Moim zdaniem warto.

ocenił(a) film na 7
hoso_tores

Warto. Pozostaje w klimacie poprzednich części - jest zabawnie, efektownie i z przesłaniem. I kolejny raz można powiedzieć, że polski dubbing jest lepszy niż oryginał [oryginalne oglądałem tylko trailery - red.] .
No i kot w butach - poezja.
Warto!

piotrowy

Warto warto!!! Ubaw po pachy, no i ładny morał jest:). Ja tę część klasyfikuję zaraz po pierwszej. Ocena 10

ocenił(a) film na 7
daniel_r78

Moim zdaniem tak samo warto iść, jeśli chcesz się chociaż na chwilkę rozerwać, gdy taki upał.

ocenił(a) film na 5
hoso_tores

Według mnie warto :). Co do samej oceny filmu to już odpowiedź nie jest taka prosta IMO. Jeśli oceniać film na tle innych to 8/10, ale niestety jeśli brać pod uwagę poprzednie części to jakieś 5/10. Shrek to dla mnie masa gagów i rozwalających tekstów, a tego brakowało. W zasadzie najlepsze fragmenty z wyjątkiem 2-3 można zobaczyć w trailerze. Sam nie byłem na 3D więc może stąd niższa ocena (okulary 3D jakoś nie są kompatybilne z moimi patrzałkami ^^")

ocenił(a) film na 4
wredniak2003

solidaryzuję się z tobą, bo z moimi też nie są kompatybilne;)

ocenił(a) film na 4
hoso_tores

Wieeeeje nuuudą- kilka momentów, na których można się uśmiechnąć, a reszta na siłę i jakaś taka ckliwa. Salwy śmiechu w kinie gwarantowały jedynie dzieci, które roześmiałby każdy moment "pośliźnięcia na skórce banana". Shrek z kryzysem wieku średniego to raczej nie temat na komedię, ale na operę mydlaną. 3D może i fajne, ale czy tylko dla tego warto wybierać się na przeciętną komedyjkę? "Ale to Shrek..." -_- Uważam, że nie warto iść do kina na tę część, ale jak mawiają na bezrybiu i rak ryba. I cytując skalę ocen z GW - idziesz do kina na własną odpowiedzialność.

ocenił(a) film na 9
hoso_tores

film ciekawy, zabawny.
osobiście mi się podobał, ale reszty nie przebije, ale to wg gustu.
warto pójść (:

ocenił(a) film na 5
dastmina

raczej warto, ale ale, 3d nie powala a niestety miałem wrażenie, że sama realizacja miała na celu zatuszować brak pomysłów na gagi. Niestety nie jest tak dobrze jak w 2 pierwszych częściach, imo najlepsza akcja była z tym "no zarycz no" a przecież to nic wielkiego:-) ale można się wybrać, nie żałuję wydanej kasy.

ocenił(a) film na 7
hoso_tores

a mi sie podobało. efekty 3d co prawda nie jak w awatare ale dawaly rade:) co do samego filmu to uwazam ze jest to na pewno lepsza czesc niz 3 moznaby sie pokusic o stwierdzenie ze od 2 takze. sporo zabawnych momentow, niektore troche bardziej subtelne. (zauwazalem ze w niektorych momentach tylko niektorzy lapali klimat i podtekst)fabula jak na animacje tez niczego sobie. na pewno ciekawie sie oglada film z perspektywy "co by bylo gdyby"..
ja sie osobiscie pozytywnie zaskoczylem bo szedlem do kina niejako z przymusu :P ale nie zaluje. mocne 7/10 podrawiam i polecam
ps.dubbing miodzio

ocenił(a) film na 8
Flav

Miałam dzisiaj przyjemność obejrzeć Shreka i nie żałuję. Wiadomo, że nie będzie miał takiej porywającej oceny jak SHREK 1. Ale mimo tego, warto obejrzeć. W końcu po raz ostatni w kinach :) fajne efekty, humor. Moja ocena to 8/10.

ocenił(a) film na 10
milkacool2

Jasne że WARTO. Również moim zdaniem to najlepsza poza jedynką oczywiście część Shreka. Trochę żałuję, że to ostatnia część przygód ogra, no ale może lepiej przerwać w momencie, gdy wszyscy są zadowoleni, niż wyprodukować jakiś gniot.
Na czwartej części cała sala się śmiała, dorośli i dzieci dobrze się bawili. Małych dzieci radzę nie zabierać, niedaleko mnie siedziała parka z dzieckiem które płakało i mówiło że się boi (na oko 4letnie). Sporo jest scen "drastycznych" jak dla maluchów. Reszta ubawi się świetnie.

ocenił(a) film na 8
sonnchen

Nie widziałam tam nic drastycznego, a również były maluchy na sali. To jest kino familijne- dla każdego coś dobrego.