Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Wszystko takie dziwne.

użytkownik usunięty

Dziś obejrzałam ten film. Patrząc na poprzednie części spodziewałam się tych śmiesznych
momentów i tekstów (jak np.: daleko jeszcze?). Niestety- w tym filmie tego brak. Nie ma
tego polotu, tego "czegoś". Jest robiony jakby na siłę. Na pierwszej części i drugiej nie raz
śmiałam się do łez, na trzeciej już mniej. A na tej. Czasem delikatny uśmiech, ale tak to nic
szczególnego.
Powiem szczerze, że film mnie nie zachwycił. Twórcy się nie postarali!

mogli poczekać trochę, dać sobie więcej czasu i stworzyć naprawdę dobrą ostatnią część, tak jak to było z toy story
jednak mam wrażenie, że zrobili 4ke tylko dla zysków, przy czym nie dali rady już w tym krótkim czasie od 3ciej części wymysleć coś fajnego

ocenił(a) film na 9
ArusArczes

jak dla mnie to własnie ta część przebija dwójkę i trójkę, które nie były już tak pociagające. Jedynka naprawdę była megasuper, bo to wiadomo, coś nowego itp. A czwórkę naprawdę fajowo się oglądało, bo się czuło, jakby to nie była kolejna część Shreka, lecz czegoś innego. Ale to jest moja interpretacja...

dave_18

A mi się ta część podobała o wiele bardziej niż dwójka i trójka...I jak dla mnie był w niej humor. A niektóre teksty i momenty wręcz są bardzo dobre. Ta część to po prostu wariacja na temat : "Co byłoby gdyby Shrek nie uwolnił Fiony". I moim zdaniem udana.

ocenił(a) film na 8
dave_18

zgadzam się, czwórka była bardzo dobra. po obejrzeniu trójki bałam się, że pieniądze na 4 wydam na marne, jednak wcale nie żałuję.

użytkownik usunięty

"Wszystko takie dziwne. "

Czytajac to nasuwa mi sie taka mysl: moze i robia teraz gorsze, mniej smieszne, "dziwne" nowe czesci Shreka, a moze to nie chodzi o te nowe czesci filmow, a o nas samych. Juz wyjasniam: zalozmy, ze Shreka "jedynke" widzialas jakies 10 lat temu (Shrek 2001 r.) byłas wiec 10 lat mlodsza, twoje poczucie humoru i system wartosci byly pewnie nieco inne. Mysle, ze sam "Shrek" jest przeznaczony bardziej dla dzieci niz dla doroslych czy ludzi mlodych. Nie da sie jednoznacznie ocenic filmu np. dziecko 10-letnie ogladajac ten film moze sie nim podniecac jak Ty "jedynka" czy "dwojka" 10 lat temu.

Sam tej czesci nie widzialem, wiec nie oceniam. Pewnie dzis to zrobie. :)

pozdro ;)

użytkownik usunięty

No i tak sobie. :P

ocenił(a) film na 6

Zupełnie się z tobą zgadzam. Moim zdaniem zdecydowanie najgorsza ze wszystkich części shreka. Nie przypominam sobie żadnych śmiesznych momentów... Lecz nie uważam by film był totalną katastrofą. Zależy co kto lubi.

ocenił(a) film na 5

Zgadzam się z autorką tematu:
Dziwna to niezmiernie część. Włączając film spodziewałem się komedii z gagami w częstotliwości dwóch na minutę. Dostałem natomiast epicką dramatyczną opowieść. I to z kiepskim scenariuszem. No dobra, może nie "kiepskim" ale jakoś niepasującym do wcześniejszych części gdzie gag na gagu gagiem poganiał. A tu? Animowana historyjka w stylu ostatnich jakie wyszły na ekrany kin. Wszystko by było dobrze, gdyby to tylko nie był film spod szyldu "Shrek" właśnie. Stanowczo za mało humoru. A właśnie chciałem się pośmiać na filmie a nie przeżywać dramatyczną i smutną opowieść.

Jestem zawiedziony nowym Shrekiem.

BUNCH

mi sie nawet podobało , ale przyzanam rację ze w dwóch pierwszych częściach były lepsze teksty .i one rzadza. Ta nie była aż taka zła mi się zdaje.;p

ocenił(a) film na 5

zgadzam sie w 100%. jestem zawiedziona. bez szalu, jak to sie mówi. moze nie nudnie, ale smiac sie z czego nie bylo. fabula ciekawa, ale zabrakolo smiesznosci, poza dwoma czy trzema teksatmi osla czy kota. ponizej oczekiwan, a moja ocena dosc mocno naciagana.