Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166267
5,9 39 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Wlasnie widzialem ten film siedząc w sali pełnej dzieci.
W pewnym momencie usłyszałem dziewczynkę mówiącą: "Mamo ja się boję, boję się tego
Shreka"

I taki właśnie jest ten film - miejscami wręcz przerażający, mroczny, dużo dużo głębszy niż
poprzednie i naprawdę dobry, ale już nie jak na bajkę ale jak na dramat i tak należy do niego
podchodzić.

Film bardzo mi się podobał i polecam go widzom, którzy, podobnie jak ja, zaczynali
przygodę ze Shrekiem za młodu a po drodze dorośli, podobnie jak to rzecz się miała z
Harrym Potterem (nie lubię ale znam), który na początku był głupawą bajką, a z czasem stał
się mrocznym filmem dla dojrzałych fanów

Shreka 4 polecam - świetny film

ocenił(a) film na 10
pk12345

Masz rację. Ja też oglądałem Shreka Forever, był nawet momentami straszny, ale ja dalej lubię Shreka 10/10

pk12345

Doskonale to ująłeś. Jednak IMO Shrek nie przeszedł aż tak drastycznej przemiany na przestrzeni kolejnych części jak wspomniany Harry Potter.

ocenił(a) film na 7
pk12345

Nie można też przesadzać, że jest jakoś bardzo przerażający, też siedziałem w sali pełnej dzieci i żadne nie sprawiało wrażenia, jakby się bało tego filmu. Jak to mój kolega zauważył, Shrek jest dość uniwersalnym filmem, bo potrafi dać rozrywkę i małym, nieświadomym dzieciom i ludziom dojrzałym, którzy wychwycą różne smaczki i nawiązania ;]

pk12345

Shrek strasznym filmem haha? Szczerze mówiąc zdziwiły mnie wasze wypowiedzi, obejrzyjcie lepiej jakiś horror xd.

monn17

Czarodzieje z Waverly Place? Dość traumatyczne

ocenił(a) film na 6
kala456

Moja córka też mnie mocno trzymała za rękę w kinie.Ta część jest dosyć ... mroczna , trzeba sob ie uświadomić że to umysł 5-cio letniej dziewczynki , która lubi słońce i kwiatki a nie ponury las i wiedźmy.Według mnie najsłabszy Shrek z całej serii.

kala456

kala456 nie rozumiem, o co ci chodzi?