Wlasnie widzialem ten film siedząc w sali pełnej dzieci.
W pewnym momencie usłyszałem dziewczynkę mówiącą: "Mamo ja się boję, boję się tego
Shreka"
I taki właśnie jest ten film - miejscami wręcz przerażający, mroczny, dużo dużo głębszy niż
poprzednie i naprawdę dobry, ale już nie jak na bajkę ale jak na dramat i tak należy do niego
podchodzić.
Film bardzo mi się podobał i polecam go widzom, którzy, podobnie jak ja, zaczynali
przygodę ze Shrekiem za młodu a po drodze dorośli, podobnie jak to rzecz się miała z
Harrym Potterem (nie lubię ale znam), który na początku był głupawą bajką, a z czasem stał
się mrocznym filmem dla dojrzałych fanów
Shreka 4 polecam - świetny film
Masz rację. Ja też oglądałem Shreka Forever, był nawet momentami straszny, ale ja dalej lubię Shreka 10/10
Doskonale to ująłeś. Jednak IMO Shrek nie przeszedł aż tak drastycznej przemiany na przestrzeni kolejnych części jak wspomniany Harry Potter.
Nie można też przesadzać, że jest jakoś bardzo przerażający, też siedziałem w sali pełnej dzieci i żadne nie sprawiało wrażenia, jakby się bało tego filmu. Jak to mój kolega zauważył, Shrek jest dość uniwersalnym filmem, bo potrafi dać rozrywkę i małym, nieświadomym dzieciom i ludziom dojrzałym, którzy wychwycą różne smaczki i nawiązania ;]
Shrek strasznym filmem haha? Szczerze mówiąc zdziwiły mnie wasze wypowiedzi, obejrzyjcie lepiej jakiś horror xd.
Moja córka też mnie mocno trzymała za rękę w kinie.Ta część jest dosyć ... mroczna , trzeba sob ie uświadomić że to umysł 5-cio letniej dziewczynki , która lubi słońce i kwiatki a nie ponury las i wiedźmy.Według mnie najsłabszy Shrek z całej serii.