Shutter to jedyny horror, który mnie przestraszył i za to dostaje zasłużoną 10
Dokładnie, z założenia nie lubię horrorów ale ten mnie dosłownie poruszył ze strachu.
A propo jak ktoś zna podobne to zapraszam na http://www.filmweb.pl/user/NoName_6/blog
film ok, ale jednak momentami zajeżdża kiczem... np jak ta laska goni go na tej drabinie.. nie lubię takich zabiegów w filmach
Mnie też to zraziło. Cholera wszyscy pisali, że taki straszny, nieprzewidywalny, włączając byłem podjarany, że oto zobaczę coś na prawdę zasługującego na miano horroru, a tu.. E tam, przereklamowany..
Dlatego radzę nie nastawiać się na nic przed obejrzeniem danego filmu - lepiej być miło zaskoczonym dobrą projekcją niż czuć rozczarowanie. : )
Tutaj popieram. Gdy się podejdzie bez większych oczekiwań (ja tak zrobiłem), dostanie się naprawdę bardzo przyzwoity film, a jak ludzie się naczytają o całym fenomenie produkcji, będą przekonani, że to najlepszy horror na świecie tym bardziej odczują rozczarowanie, mając na uwadze, że fabuła nie jest zbyt oryginalna jak na Azjatyckie realia, film jest przyzwoicie zrobiony.
Dokładnie. Ja również nie oczekiwałam niczego specjalnego od tego filmu, i dzięki temu tak on mi się podobał, gdyż zobaczyłam więcej, niźli mogłabym się spodziewać. : )
Jeśli chodzi o azjatyckie filmy to nieodebrane połączenie bardziej mi się podobało, ale shutter to też jeden z lepszych horrorów jakie widziałem. 10/10
Chyba najlepszy horror jaki widziałem... nie mylić z tym amerykańskim badziewiem ;D
Oglądałem ten film dosyć dawno, ale pamiętam, jak mnie przestraszył. Z amerykańskim nie ma nawet sensu porównywać, bo to kompletne nieporozumienie ;)
najlepszy horror jaki do tej pory widziałam! Nie pamiętam kiedy ostatnio się tak bałam :D
film trzyma w napięciu, a zakończenie zaskakujące!
gorąco polecam! :D
daję 10/10
Prawda, jedyny horror, który pamiętam sam z siebie (nie np jak "Krąg" który choć był dobry - pamiętamy bo się o nim mówi)
Swoją drogą zna mógłby ktoś polecić jakieś naprawdę dobre horrory najlepiej w tym stylu i na podobnym poziomie strachu? Podajcie wszystkie tytuły, bo możliwe że sporą część oglądałem ;d no i fajnie jakby był to tytuł azjatycki bo amerykańskich raczej widuje więcej z góry dzięki za odpowiedź.