PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 60985
6,4 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

Zakończenie filmu naprawdę mocne! Jest z dreszczykiem i to mi się podoba ;] Wyjaśnia wszystko - ból karku głównego bohatera, jego niezwykle sporą wagę, podczas gdy wizualnie jest on raczej chudy a najbardziej tłumaczy przywiązanie dziewczyny do głównego bohatera - tak bardzo go kochała, tak bardzo była do niego przywiązana, że postanowiła nie opuścić go już i to dosłownie - uczepiła się go na dobre...
Ogólnie film ma fajny klimat, pomimo iż wolę komedie romantyczne (; to duchy zawsze w horrorach podobały mi się o wiele bardziej niż walnięci psychopaci biegający z siekierą czy piłą mechaniczną, lejąca się krew i potworki które zjadają ludzi.
Tutaj mamy widmo dziewczyny, mamy też zdjęcia na których się ona pojawia - bardzo mi się ten motyw podobał.
Podobieństwa do kręgu klątwy są ale bez przesady.
Ogólnie film dobry, ale najbardziej na pochwałę zasługuje końcówka ;)

ocenił(a) film na 9
Aquamarina_2

Ojjj tak, zgadzam się :)
Mimo iż prawie w ogóle nie oglądam horrorów, to ten wyjątkowo mi się podobał, właśnie głównie ze względu na końcówkę. Wszystko ułożyło się w ciekawą całość...

ocenił(a) film na 10
Aquamarina_2

Ja ogladam sporo horrorów :) a na tym była w kinie i sie nie zawiodłam,
moim zdaniem jeden z najlepszych filmów, piękny momentami romantyczny,
także sprawiedliwy, co by nie bylo oni sobie na to zasłużyli :) bardzo
lubie wracać do tego filmu. Polceam także film trumna (The Coffin) w
podobnej tonacji, tak naprawde nie horror a piekna historia ;)

ocenił(a) film na 10
Aquamarina_2

Dokładnie.;] Końcówka wymiata! To jest jeden z najlepszych horrorów jakie oglądałam.;DD

Aquamarina_2

To był nie tylko dobry horror, ale i całkiem romantyczna historia - zakończenie jest całkiem do rzeczy. Pierwszy duch który naprawdę rządzi: ona naprawdę go kochała. Jak w tej piosence Pidżamy: "Jestem twoją klątwą i przekleństwem Niedokończoną przyjemnością Przegryzioną wargą do krwi"..