PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 60989
6,4 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

Porażka;/

ocenił(a) film na 4

Sorry,ale dla mnie ten film to porażka. Przerobiłem dziesiątki horrorów i muszę powiedzieć,że ten film mnie po prostu męczył.Nie działo się nic wartego uwagi do jakiejś 01.20;/ Poza tym ,że koleś próbował rozszyfrować o co kaman ze zdjęciami i nagle pokazywała mu się zjawa tej dziewczyny;/ Nie no ,był strasznie przewidywalny ( a scena ,jak dziewczyna goni go po drabinie i pokazuję mu się przed oczym,zamiast przestraszyć po prostu mnie rozbawiła,bo.... właśnie się tego spodziewałem;/)i ekhm....ale gdzie tu ludzie akcję widzieliście? Monotonnia ,jak się patrzy;/ Para próbowała rozkminić,a ja tylko czekałem ,aż wreszcie odkryją coś sensownego,bo zanudzałem się na śmierć;/ Końcówka z gwałtem też wydała mi się jakaś naciagana( bo wiadomo było ,że Ci kolesie musieli jej coś zrobić,że zasłużyli na śmierć),jedynie co godne uwagi to pomysł w jaki sposób panna głównego bohatera dowiedziała się ,gdzie znajdują sie fotki;] I na końcu on przeżył i laska siedzi mu na plecach;/ Nie no ,uśmiałem sie;/ Sorry ,jakby ten cały czas siedziało mu 45 kg ,to chyba by wreszcie padł (sam nie warzył więcej jak 60;/ ) Ogólnie 4/10 i nie mówcie,że to Arcydzieło i podniecajcie się bóg wie czym;/

Reksul

A mi sie podobał i to bardzo. Chyba pierwszy raz jakiś film mnie naprawde przestraszył. Od tego filmu zaczeła sie moja przygoda z azjatyckimi horrorami i mało który tak mi sie spodobał jak Shutter. 10/10 za to że naprawde potrafi przestraszyć.

ocenił(a) film na 10
Reksul

A możesz napisać, jakie horrory piszesz, że jest to porażka? Możesz podać tytuły tych, które wg Ciebie są dobre? Film nie musi mieć akcji, w horrorach chodzi o budowanie nastroju. Kino azjatyckie to potrafi m. in. "Shutter". Kino amerykańskie to tylko nowopowstające filmy gore bez pomysłów, z hektolitrami krwi i bezmózgimi głównymi bohaterami. Jeżeli było wiadomo, że "ci kolesie" zasłużyli na śmierć to dlaczego końcówka jest naciągana? A to, że Tobie się film nie podobał, nie oznacza, że inni nie mogą się nim "podniecać".

ocenił(a) film na 10
Pemol

Miałoby być "jakie horrory oglądałeś, że piszesz ..."

Pemol

Ja rozumiem, że mógł ci się ten film podobać, ale komuś mógł się przecież nie podobać jak np mi. A uwierz że oglądałem lepsze horrory i gorsze, a powiem że ten jak dla jest słaby i ja też jak założyciel tematu wystawiam mu ocenę 4/10.