PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 60985
6,4 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

fabuła niezbyt wyszukana, fenomen ludzi zmarłych na zdjęciach potraktowany jako pretekst do nastraszenia widza, co udało się wyjątkowo dobrze, reżyser filmu napewno nie przespał lekcji pt. "jak śmiertelnie nastraszyć widza" film straszy aż za dobrze i pozostawia lekki niedosyt. Dlaczego w filmach azjatyckich duchem jest zawsze młoda smutna dziewczyna, zawsze o bardzo podobnym wyglądzie? A końcówka filmu to majstersztyk, można się przerazić i jednocześnie udławić ze śmiechu - przyznaję końcówka rozłożyła mnie zupełnie - w życiu bym na to nie wpadł.

ocenił(a) film na 8
mr_mt

(spoiler) Udławić ze śmiechu?

No, chyba że chodzi o motyw 'na barana'... Ale przy całym filmie i to mnie jakoś nie rozbawiło. Kobiety z długimi, czasrnymi włosami albo małe dzieci - to już Azja ma obcykane -) jedziemy dalej.

Stwierdziłem, że horrory, jakie b one nie były, muszą byc oglądane na dużym ekranie, lub przynajmniej przy zgaszonym świetle i ze słuchawkami na uszach (aha - i wywalcie z domu wszystkich, którzy nabijają się z takich filmów - tylko klimat popsują ;). W takich warunkach, z każdego, nawet słabego straszydła można wysupłać jeden czy dwa punkty więcej. Na szczęście, ten obraz broni się i bez tego. Podobał mi się i zmył troszkę niedosyt po azjatyckim Dark Water, który oglądałem dwa dni temu i jakoś do mnie nie trafił. Pozdrawiam!

mr_mt

Smutne długowłose dziewczyny podobne do siebie... :))) Tai, dla większości bladoskórych wszyscy Azjaci wyglądają tak samo :ppp