PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1454}

Siódma pieczęć

Det sjunde inseglet
1957
7,8 55 tys. ocen
7,8 10 1 54506
8,3 65 krytyków
Siódma pieczęć
powrót do forum filmu Siódma pieczęć

Tygodnik Powszechny

użytkownik usunięty

Poszukuję starej recenzji S.P. z Tygodnika powszechnego. Jeśli, ktoś ma jakiekolwiek info proszę o kontakt na moim filmwebowym blogu, lub na priva.

A dałbyś radę podać, w którym numerze była ta recenzja?

użytkownik usunięty
lapkaKot

Naprawdę cholernie starą, sprzed 50lat.

Pewnie wyszła z okazji premiery filmu.

użytkownik usunięty
lapkaKot

No, popatrz, w życiu bym na to nie wpadł.

I zapewne wpadłeś na to, żeby się wybrać do Biblioteki Narodowej i przejrzeć numery Tygodnika z lat pięćdziesiątych. Nie jestem pewien, czy nie gromadzi się tam przypadkiem numerów od 1958 r., ale możesz sprawdzić. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
lapkaKot

W Śląskiej nie ma, a to zrobiłem zanim spytałem na forum. A ta Narodowa, to gdzie???

W Warszawie, wydaję mi się, że to Twoje rejony, bo zerknąłem na miejsce, z którego ostatnio się logowałeś.

BN
Gmach główny

al. Niepodległości 213
02-086 Warszawa
tel. (22) 608 29 99 (centrala), (22) 452 29 99 (centrala)
tel. (22) 608 23 30 (Informatorium)
fax (22) 825 52 51
e-mail: dyrektor@bn.org.pl lub biblnar@bn.org.pl

Zadzwoń do nich lub napisz maila z zapytaniem o Tygodnik, żebyś nie musiał jechać na darmo.

BN gromadzi wszystkie publikacje (każde wydawnictwo ma obowiązek pod karą grzywny wysłać jeden egzemplarz książki, czasopisma, filmu etc. do BN-ki, w ten sposób w jej bazie znajduje się wszystko, co zostało w Polsce wydane, nie wiem tylko od którego roku gromadzą Tygodnik Powszechny).

Gdybyś dorwał ten artykuł i zrobił skana, to prosiłbym Cię o przesłanie mi tego na maila, jestem z południa, więc do Warszawy mi nie po drodze.

Powodzenia w poszukiwaniach