Siła strachu

Hide and Seek
2005
7,2 50 tys. ocen
7,2 10 1 50161
5,4 10 krytyków
Siła strachu
powrót do forum filmu Siła strachu

Miłej lektury

ocenił(a) film na 10

Mi film sie strasznie podobal, pierwsze 35 minut dosyc nudnawe ale klimat fajny, juz od samego poczatku widac bylo ze nie jest to jakies gowno w stylu Klatwy czy nawet Ringu. Napiecie rosnie z minuty na minut podobnie jak ciekawosc widza, przynajmniej moja byla ogromna, muzyka tez spoko wsiadala na psychike no i De Niro i Dakota zrobili Swoje. Co do samej fabuly filmu to trzeba duzo pomyslec i mozna wyciagnac kilka wiele wnioskow czytalem tu gdzie o watku sasiadow ze " niepotrzebny " ze " po co " , ale moim zdaniem ten watek byl bardzo potrzebny tak samo goscia z kluczami ktory przeciez potem ani razu sie nie pojawil. Jak by byla sama Dakota, Tata i kobity to by sie troche zawezyl krag podejrzanych i film nie byl by juz tak ciekawy, a tak do samego konca chodzily mi po glowie mysli ze to moze ktos z Nich jest jakos wmieszany ze cos tam palce maczal . Oni wzbudzali zaciekawienie, podejrzenie itp niektorzy pisali ze " Dlaczego Mala nie powiedzial ojcu o Swoim przyjacielu, przeciez sie to jakos musialo zaczac mogla wtedy powiedziec, a jednak nie, czemu ?? Bo nie miala przyjaciela zadnego i Charli zostal Jej przyjacielem, bawil sie z Nia i Jej sie to podobalo dlatego na poczatku chciala sie bawic , potem juz sie nie chciala bawic, bala sie. Ale chyba byla dosyc nad wyraz rozwinieta ze w wieku 8 czy 9 lat zrozumiala to i pod koniec walnela " Teraz Juz WIesz" i to w odpowiednim momencie, fajnie to wyszlo tak madrze, Ciekawi mnie jak wygladala sytuacja gdy Charlie zabil zone jak rozmawial z Mala, co Jej powiedzial jak Ja przekonal ze Ona sie potem z Nim tak fajnie bawila, czy o tym nie myslala , zapomniala ?? czy jak ?? No ale to az takie wazne nie jest, Tutaj powiele tekst z jakiegos postu ktos napisal ze Sekcja zwlok zony powinna wykazac uduszenie, bo przeciez udusil Ja poduszka tak przynajmniej na koncu bylo pokazane, moze Ja tylko przydusil ?? No ale mimo wszystko i tak to sie rozeszlo po kosciach, ale tez czemu Ona sie nie wygadala chociaz tej lekarce, przeciez Mame kochala widziala, wiedziala ze Tata Ja zabil i tak nic na to ?/? Bawila sie z Nim w najlepsze? . Dobry motyw moim zdaniem byl rowniez pod koniec gdy pokazali te skrzynie, wyszlo na to ze Tata byl wiecej Charlim niz Soba, przeciez caly ten czas gdy sluchal muzyki , pisal nastepne fazy choroby corki nie istnial, byl wymyslony,kapnal sie gdy zobaczyl sluchawki, sprzet notesy wogole nie wypakowane z kartonow to tez tak daje do myslenia. Ogolnie film jest fajnie zrobiony i kto sie nie zgodzi z tym ze wciaga i jest ciekawy raczej jest dziwnym czlowiekiem bo fjest naprawde dobrym filmem, daje do myslenia, pozostawia duzo znakow zapytania zebysmy sami sobie sklejali niektore rzeczy, dopisywali jakies watki, wymyslali alternatywne zakonczenie czy to co myslal rezyser. A moze byl ktos 3 ?? Ktos trzeci chory kto wie. Ogolnie film nie nie zawiodl a nwet zachwycil,, jeden z lepszych jaki widzialem w tym gatunku, o jeszcze bym nie dodal co za debile totalni pisza w tematach nizej ze film Jest " nudny " " chcialo mi sie smiac " i inne takie pisza tylko zeby zwrocic na siebie uwage?? czy sa debilami po prostu ??? Przeciez co do tego ze film byl nudny, glupi, naciagany, do smiechu to nie ma watpliwosci ze taki nie byl , Mogl sie nie podobac Owszem ale nie ze az tak Kretyni po prostu . starczy bo sie wkurwi...em . Wart obejrzenia i zastanowienia . P.S Kolega / Szwagier / Andrzej powiedzial mi przed filmem zebym zwrocil baczna uwage na " Klamki " caly film to robilem, zatrzymywalem klatka po klatce przez co film trwal jakies 5 minut dluzej niz ten Wasz, staralem sie wyodrebnic kazde szczegoly kazdej klamki no i to byl nistety... wkret . pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Ary

Przesledzilem Twoj tekst. Nie czytalem go w calosci bo nie chce mi sie w calosci czytac tak dlugich wypocin i mam nastepujace uwagi:

1. jak juz opowiadasz film to zacznij od napisania ze bedziesz spoilerowal i zeby nie czytali ludzie ktorzy jeszcze filmu nie widzieli

2. Gusta sa rozne. Ja np uwazam z "Ring" ktory nazywasz gownem to jeden z lepszych filmow w tym gatunku od ostatnich kilku lat, a "Siła Strachu" to zwykly przecietniak.

3. Teksty w stylu "jak ktos uwaza ze film X jest zly to jest debilem / nie zna sie / chce zwrocic na siebie uwage itp itd" swiadcza tylko o glupocie piszacego

to tyle.. a jak sie tak latwo wkurwiasz to bierz cos na uspokojenie

ocenił(a) film na 10
____16

Ok
1 nie znam takiego wyrazu jak spoilerowac, a niestety nie mam w domu zadnych zrodel z ktorych bym mogl skorzystac i znalazl w Nich ten wyraz, a gdy wchodze na internet Tata pozwolil mi zagladac tylko na Ta strone
2 co do gustów to nie wiem jakie tu masz pretensje ja napisalem o Ringu to co mysle, przeciez to moj temat wiec chyba moge nie ??
3 Wychodze z zalozenia takiego jak Bill Murray w " Dzien Swistaka " a mianowicie " Ludzie to debile ", a co do, chociaz czasem sie pozytywnie zaskakuje, a co do tego ze ktos powiedzial ze film X jest zly i ja napisalem ze ten ktos jest debilem to mialem na mysli akurat jedna osobe ktora napisala ze nie mogla ze smiechu na tym filmie,to tak samo jak ktos by napisal plakalem na Tomie i Jerrym a wzruszylem sie na Czlowieku Demolce bo to moim zdaniem oznaka debilizmu i ogromna chec bycia zauwazalnym, zeby ktos taki jak Ja ktory sie szybko wkurwia, odpisal na Jej temat, Na moj temat odpisales Ty i bardzo sie ciesze, mam nadzieje ze sie w miare jasno wyrazilem

Ary

o jejciu ale bluznisz.Ring i Klatwa to gowno?boze jedyny,widze teraz sie pojecia poodwracaly.ze tobie sie ten film podobal nie znaczy ze inni uwazaja tak samo a co wiecej ze byl on straszny:/musisz obejzec wiecej horrorow(i nie tylko amerykanskich)to moze zmienisz zdanie(oby;))

ocenił(a) film na 10
Baby_Firefly

Nie ogladalem duzo horrorow w zyciu, ale to moja opinia i mam prawo ja wyrazac nawet gdybym widzial trzy horrory w tym Klatwe i Ring, Jesli Ty sie balas na tych dwoch i wywarly na TObie duze wrazenie to wez pistolet na wode i sobie strzel w glowe lepiej. pozdro

ocenił(a) film na 10
Ary

O i jeszcze jesli masz w ulubionych Mtrixa, Blade wszystkie czesci, Equilibrum, Krzyk 3 i prawdziwy klasyk Przyczajony Tygrys ukryty smok to lepiej nie piszmy ze soba. brakowalo jeszcze w ulubionych Jackie Chana no ale dalas rade

Ary

to juz nie mowie co ty masz w ulubionych LOL a jesli Jackie Chan i jego filmy to dla ciebie to samo co matrix czy blade (co o reszcie filmow w moich ulubionych zapewne nigdy nie slyszales hehe)to wez sie zastanow bo obciach tu sobie na łamach tego forum pysznego robisz.

Ary

LOL jaka cudna rada,na pewno tak zrobie.ps.to co ty musialbys zrobic skoro bales sie na hide and seek i uwazasz ze jest dobry,na Terminatorze tez sie pewnie bales hehe.ps1.skoro horrory to nie "twoj"gatunek to wystarczylo ze sie wypowiesz iz ten film bardzo fajowy jest i tyle a nie zjechales inne rowniez.przykro mi teraz sie zrobilo.

ocenił(a) film na 10
Baby_Firefly

WOw mam pytanie czy dlatego piszesz w co drugim zdaniu " hehe " bo masz przecpana nature czy jest inny powod ?? nie wiem moze traktujesz Swoje wypowiedzi jakos z przymrtuzeniem oka czy moze nie chcesz zeby mi sie smutno zrobilo, Co do Jackie Chana to faktycznei wrzucam go do jednej szafy z takimi filmami jak Matrix, Equilibrum, Blade ale zle zrozumialas nie wrzucam tego do koszyka o wspolnym gatunku tylko do koszyka " WIelkie Gówno " a tam mozna mieszac gatunki do woli jeszcze moge wiele wiele innych tam wrzucic , i pewnie wiele takich jak Ty lubisz i napisalas u siebie czyli - filmy " walki " no nawet fajny, madry gatunek, i cos mi sie wydaje ze tego Jackie Chana to Ty lubisz, Co do tego ze sie balem to nigdzie nie napisalem ze sie balem na tym filmie tylko ze sie strasznie zaciekawilem wiec albo sie naucz czytac albo skorzystaj z tej propozycji z pistoletem

ocenił(a) film na 10
Ary

Druga rzecz to widzialem wiekszosc z Twoich filmow ulubionych, a slyszalem i czytalem o wszystkich, za wybitne dzielo uwazam jedynie Requiem dla Snu, no ale tu nie mamy komentowac Twoich ulubionych filmow bo i tak gust masz fatalny i chyba mimo najszczerszych checi nic tu nie pomoge a szkoda Agnieszko, pozdrawiam

użytkownik usunięty
Ary

o gustach sie nie dyskutuje chlopcze;pomoz sobie a pomozesz mi
ahahaha

użytkownik usunięty
Ary

ciebie ja wrzucam to koszyka wielkie gowno w dodatku puste w srodku.I twoje filmy ulubione juz tam sa hehe!Zaciekawiles sie hide and seek?a co to niby kino discovery ze ciekawic sie trzeba?Czytac umiem a propozycja z pistoletem tez jest z wora Wielkie Gówno(moze bohaterowie twoich najulubienszych filmow z nich korzystaja ale nie ja LOL)

ocenił(a) film na 10

superos, mnoze nie bedziesz ze mna juz dyskutowala, a tak wogole to sie podpisz gdy cos piszesz, co do moich ulubionych filmow ciesze sie ze Ci sie nie podobaly i sa u Ciebie nisko, pewnie byl problem ze zrozumieniem co ?? , Moze sie myle nie wie, no co do tych gustow to moge sobie pisac cokolwiek mi najdzie na jezyka co dopiero gdy widze Twoje ulubione filmy to az sie krew w zylach gotuje, i jak tu nie dyskutowac o gustach jak Ty masz strasznie zrypany, umieszczenie dla mnie Blade wszystkich 3 czesci w ulubionych jest cnaprawde superos decyzja

Ary

tak, bardzo trodno mi bylo zrozumiec np Terminatora czy Titanica,taka zagmatwana fabula i nie wiedzialam w ogole o co tam chodzi moze mi wyjasnisz?Nic wiecej nie napisze bo nie ma z toba co dyskutowac.Filmy ktore ja lubie ty nie lubisz wiec widac (takze po tym co wypisujesz na tym forum)ze zbyt bystry nie jestes.Niech ci sie ta krew wygotuje i wykupi z rozerwanych żył i obryzga sciany gdy bedziesz ogladal te swoje malo ambitne filmy.btw-ze Blade ci sie nie podoba to zrozumiale,ktos kto oglada takie szity jak ty LOL na titanicu pewnie nie jedna łezke wylałes aaaaaaaaaa
moje hemoroidy placza krwawymi łzami

żegnam!!!

ocenił(a) film na 10
Baby_Firefly

No na titanicu plakalem nie raz, a Ty chyba podeszlas do tego filmu ze zlym przeswiadczeniem myslalas ze bedzie to kino akcji w stylu innych Camerona i sie troche zawiodlas, nie ma to co Wesley Snipes w Blejdzie, film ten wzbudzil we mnie strasznie duzo emocji, hustawki nastrojow chocby placz z powodu tego ze takie gowno sie sprzedaje, rowniez radosc gdy pokazaly sie koncowe napisy, ale takze duzy smutek gdy sie dowiedzialem ze sie zabieraja za 2 i 3 czesc tego badziewia, do tego wielki Kris Kristofferson, gosc z ktorego niestety chyba nikt nie zrobi aktora juz, jedyny dobry akcent w tym filmie to Stefen Dorff ale jak widac m.in Waschington, Crowe " Zabojcza Perfekcja ", " kazdemu zdarzaja sie wpadki

ocenił(a) film na 10
Ary

Titanic i Terminator 2 vs Blade, jesli uwazasz ze w porownaniu do tego trzeciego dwa pierwsze to sa Shity to jestes od dzisiaj moja idolka, nie wiem skad Ci tak porobilo w glowie no ale ba, co do Terminatora to kurde nie zrozumialem czy w Twoich slowach byla ironia czy tez nie i czy faktycznei ten film zrozumialas, no ale kurde staram sie byc mily i jesli podasz maila moge Ci napisac o co w Nim chodzilo, i wogole mysle ze jakies 460 wersow wbilo by Ci go glowy o czym jest ten film chociaz nie jestem tego taki pewny, no a po drugie do premiery Blade 6 bys tego nie przeczytala, pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Ary

A wiecie co ja myśle ? Że ta wasza sprzeczka jest beznadziejna i bezsensowna. Każdy człowiek ma prawo do wyrażania swojego zdania ale w kulturalny sposób. Poza tym nie każdemu musi podobać się akurat ten film co wam i powinniście to zaakceptować. Wysmiewanie się z kogoś o innym guście świadczy tylko o naszej tolerancji. Na koniec dodam, ze tu rozmawiamy o filmie "Siła strachu".

Pozdrawiam ("...") Iskra

ocenił(a) film na 10
Iskra

No tak tylko ze to moj temat wiec jesli sie nie podoba cos Niech mi tutaj nie pisze, a jesli pisze to bede dyskutowal o czymkolwiek o gustach nawet skoro dziewczyna ma taki zrypany, no ale lepiej piszmy juz o Sile strachu a nie Blejdzie

ocenił(a) film na 10
Ary

Ty masz za to moim zdaniem naprawde dobry gust pozdrawiam

użytkownik usunięty
Ary

tia ty lizodupie Iskra ma zajebisty gust az jeden ulubiony film ahahahah,byla by z was piekna para.ty i nicole kidman ah

użytkownik usunięty
Ary

jak to twoj temat?ty go zaczoles ale nie jst on twoj.zaczoles go chyba w jakims celu a jesli napisales bez celu to mogles napisac ze nie czekasz na odpowiedzi/wypowiedzi innych.
zrypany chlopcze od wyciskaczow łez idz obejzec tiwien

użytkownik usunięty
Ary

to bardzo mi milo ze zostalam twoja idolka,jak chcesz autograf to daj znac.Jak nie zrozumiales czy to byla ironia czy nie, to masz problem(z rozumowaniem). boze ale krece z ciebie beke od przeczytania twojej pierwszej wypowiedzi ze zaraz sie posikam buhahaha.nara LOL
tak mi zal ciebie i twojej prostoty(absolutnie nie chodzi mi tu o twoj gust filmowy bo ja o gustach nie dyskutuje)kompletnie nie umiesz rozmawiac na poziomie.jak chcesz zeby ktos pisal do ciebie normalnie to wez zrozum ze inni maja inne zdanie niz twoje i nie znaczy ze jest one gorsze czy mniej wazne.A jezeli ciebie to nie obchodzi to wielkie joł prostaczku.
ps.terminatora widzialam i lubie tyle ze to jest kino dla nastolatow.ja ogladalam to w podstawowce i bylo cool.nie wiem ile ty masz lat ale mniemam ze jakies 14-15.wiec nie dziwota ze tak toba emocje szargaja

użytkownik usunięty
Ary

nie lubie filmow akcji.hmm no jesli w tobie wzbudzic mozna tylko radosc smutek i placz to wielkie LOL dla ciebie.wiesz, bo niektorzy ogladaja filmy takze z innych powodow,ale dla ciebie beda one nie zrozumiale wiec sie nawet nie glów o co chodzi.
obejzyj sobie jakas komedie romantyczna aby troszkie poplakac:/

ocenił(a) film na 10

"terminatora widzialam i lubie tyle ze to jest kino dla nastolatow.ja ogladalam to w podstawowce i bylo cool." teraz to walnelas wez wogole kobieto jesli to bylo dla Ciebie fajne w podstawowce i jest to kino dla nastolatkow to wytlumacz mi czym jest kino takie jak blade czy Przyczajony Tygrys Ukryty SMok ??? Dla Ciebie jest to kino dla doroslych dla kinomanow wielkich ??? Moim zdaniem Terminator jest filmem znacznie bardziej na poziomie niz te dwa, i nie tylko moim zdaniem bo tak jest i nie wiem jak to mozna oszukac to widac golym okiem poszczegolne sceny czy sa glupie czy nie a Bladzie tak jest juz nie mowiac o tym drugim, co do mojej natury to jestem cholernie nerowowy to fakt jak widze takie cos, a do komedi romantycznych to kreca ich 120 rocznie albo i wiecej i malo ktora ma w sobie jakies dobre przeslanie a wi wiekszosci sa debilne i znajac zycie Tobie sie pewnie bardzo podobaly,

Ary

czytam to ci napisalam i juz chcialam odpisac-no luz chlopak sie opamietal ale widze ze dalej idziesz w zaparte "bo tak jest",no coz argument "bo tak"nie jest dla mnie zadnym argumentem wiec o filmach z toba dyskutowac nie zamierzam.Dlaczego uwazam ze Terminator to kino dla nastolatkow?poniewaz jest to film akcji z biednymi dialogami (taki gatunek) i duzo strzelaja ,dla mnie filmy akcji/sensacyjne to tak jak komedie romantyczne-kino dla nie wymagajacego widza lub ogladanie dla relaksu totalnego gdzie nie trzeba myslec ani sie wytezac.Blade lubied poniewaz lubie filmy z efektami specjalnymi,o wampirach oraz walkami.Totalny relaks dla mnie i radocha gdzie moge nacieszyc oczy.Przyczajonego tyfrysa ukrytego smoka nie bede tlumaczyla,to jest taki a nie inny gatunek filmu azjatyckiego.ja to lubie ty nie musisz.Nie wiem kogo pytales o zdanie w kwestii tych filmow ze mowisz ze tak wlasnie wszyscy uwazaja,widac pytales kilku osob.Nie wiem takze co dla ciebie oznacza poziom,wiesz sa rozne poziomy.Jesli piszesz co s np ze jest glupie to uzasadnij no na prawde nie chce mi sie wysilac na odpisywanie na arhumenty "bo tak jest".jak nie masz zadnych argumentow to po co piszesz.
ps.To slabo znasz zycie skoro piszesz ze mi sie podobaja kom romantyczne,widziales jakas w moich ulubionych
?jak nie to po co to piszesz...musisz jeszcze wiele sie nauczyc i wiele zobaczyc i zycze ci powodzenia w odkrywniu swiata i roznego spojzenia na niego.
ani ladu ani skladu w tym co piszeszs no i zero argumentow

ocenił(a) film na 10

Tak wogole mam 20 lat a Ty moglabys sie podpisywac pod Swoimi wypowiedziami,a co do podlizywania
dupy Iskrze to nie twierdze ze ma dobry gust przez jeden film tylko przez wybor aktorow
Helen Hunt, MAryl Streep, Hilary Swank, Kevin SPacey, Morgan Freeman to wielka klasa
nie mowiac juz o niedocenianym Nortonie no ale u Ciebie pewnie wielcy sa Mickey Rourke i Travolta z tego co
widze w ulubionych WOW jeszcze Mathew Perry tegpo to jzu wogole nie wiem jakim On filmem zaslynal
kurde hmmm Przyjaciele, Karolina w Miescie kurde prawdziwe klasyki telewizji do tego z tego
co czytam ma 4,5 palce u jednej reki bidula, no ale ba sie zdarza, On w sumie jest taki Buffy
plci meskiej pozdrawiam

Ary

widze ze dla ciebie dobre jest to co znane.pysznie.ciekawe czym wyznaczaja swoja klase?iloscia komercyjnych filmow w ktorych graja?

ocenił(a) film na 10
Baby_Firefly

co Ty teraz piszesz jakie komercyjne filmy, nie przesadzaj Norton komercyjny aktor ??? Hilary Swank ?? to chyba najbardziej niedoceniani aktorzy ostatnich lat Swank zostala doceniona w koncu za Za Wszelka Cene, wogole to co napisalas teraz to juz debilizm totalny spijrz dziewczyno na filmy tych aktorow i ilosc beznadziejnych filmow jakich nagrali, nie ma tam miejsca dla takiego czegos jak Blade no moze Freeman ostatnio sie w Batmana zabawil

ocenił(a) film na 10
Ary

nie no nie moge tego przezyc Spacey, Hunt, Norton, Freeman graja w komercyjnych filmach moj Boze brak slow, to sa wielcy aktorzy, naoprawde wielcy taki Mickey Rourke " Ryzykanci " czy Travolta " Punisher " moze cos tam graja ale w porownaniu z gra aktorska tych co ma w Swoich ulubionych iskrA to pionki straszne, zaden z tych aktorow nie znizyly sie do takiego poziomu zeby zagrac w Ryzykantach ktorzy Ci sie pewnie podobali znajac zycie

Ary

nie chce mi sie z toba gadac bo to jak rzucac grochem o sciane.Lubisz komerche co widac po tym co piszesz i po tym co ogladasz wiec nie mamy w ogole o czym rozmawiac.jak masz cos sensownego do powiedzenia to odpisze.naraa
Chyba czytac nie umiesz bo napisalam ze fimow akcji nie lubie ryzykantow nie ogladalam i nie lubie van damma.wez mysl w ogole co ty piszesz albo nie pisz wcale,okeyyyyy?
Co do ulubionych aktorow to nie umiescilam w nich tych zaslozonych czy z najwieksza iloscia oskarow czy tez najbardziej znanych i lubianych.Ja ich doceniam z roznych wzgledow.
ps.wez jakies tabletki na nerwy i zacznij pisac jak czlowiek dorosly skoro napisales ze masz lat 20

Ary

to tylko i wylacznie twoje zdanie subiektywne.no comment

ocenił(a) film na 10
Baby_Firefly

Tak tylko ze to Ty piszesz ze Ci aktorzy tacy jak Norton, Freeman, Spacey sa komercyjni a tych Swoich za co cenisz??? Czy Travolta nie jest aktorem komercyjnym, jest i to znacznie bardzie niz Ci wymieniemi przez mnie, i jest od nicha znacznie gorszym aktorem o Mickeyu juz nie mowiac

Ary

Nie lubie tych aktorow ktorych wymienies ani filmy w ktorych wystepuja ani mnie ziembia ani grzeja.Niczym szczegolnym sie nie wyrozniaja.Travolta jest aktorem wszechstronnym,gral w zajebistych fimach i bardzo roznych dla tego go cenie jako aktora,bo aktor powinien umiec sie wcielic w rozne postaci.Wielu aktorow powiela gatunki w ktorych gra i graja wlasciwie te same postaci.Travolta mial troche problemow w zyciu i przez jakis czas nie mial dobrych ofert,ale to sie zmienilo.
Nie zauwazyles tych faktow?To pomysl chwile nad tym.
pytanie do ciebie-co masz na mysli mowiac ze ten a nie inny aktor jest gorszy od innego.czym sie kierujesz w ocenie?
Mickey Rourke tez jest dobrym aktorem i gral w niezlych filmach ,nie mowiac juz jaki jest seksy(no dobra byl jeszcze do nie dawna)
ps.reszta aktorow w moich ulubionych znalazla sie tam z tych samych wzgldow co Travolta.
Cos jeszcze?
mzoe teraz ty opowiesz o swoich guscikach?
czekam

Baby_Firefly

Ej koleś podobał Ci się Hide and seek??? No nie kurde rozwalasz mnie! Całkowicie zgadzam się z Agusją -przecież to gniot jakiego mało, nic ciekawego sie nie działo!! Może podobał Ci się dlatego że występuje tam Dakota hehe ???????;];]
Tak sobie czytam wasza klotnie z wielkim zapałem i normalnie sikam. O gustach sie podobno nie mówi ale Tobie naprawdę podoba się Titanic? Żarty chyba jakieś!!! Przecież to chała na maxa i jeszcze ten di Caprio to już wogóle kicha!
Moja rada dla Ciebie nie bądź taki złoliwy, bo wszystko co pisze Agusja negujesz ja sie z nią zgadzam w 100% Piszesz, że filmy Agi beznadziejne, aktorzy beznadziejni!! Weż lepiej spójrz na swoje nie będę komentował bo jeszcze mnie się uczepisz!
Daj sobie lepiej na luz. Widzę, że nie znasz sie na gatunku jakim jest horror i nieźle się tu pocisz żeby napsuć krwi więc odpuść sobie. Po prostu nie znasz się na tym.
No ale cóż są gusta i guściki..................
Pozdro.

Baby_Firefly

Ej dziewczyno Proponuje zebys sie wziela porzadnie za ogladnie filmow z Nortonem w jednej z glownych ról. Czy ty widzialas filmy tj. "American history X" czy moze jedna z czesci trylogii Thomasa Harrisa A moze nic ci te nazwisko nie mowi. Skoro umieszczasz w swoich ulubionych filmach Krz-i to takie klasyki pewnie nie specjalnie do ciebie przemawiaja. A! No i jeszcze jedno. Moze o gustac sie nie dyskutuje, ale komentarz w stylu" terminator to film ktory mniej ze soba niesie niz Blade" to lekka przesada. A moze ty po prostu ten film tylko widzialas. Moze go nie ogladnelas dokladnie. A w dialogi radze sie wsluchac.Nie mowie tu o 1 i 3 czesci tylko o drugiej. Tak wiec skoro juz nie jestes nastolatka a dojrzalym widzem radze akcje filmu i dialogi ,ktore wbrem pozorom wystepuja przeczytac. A Przyjaciele to rzeczywiscie w ogole nie komercyjny film/serial . Szkoda tylko ze aktorzy w nim grajacy zarabiali po milion dolaow za odcinek. Wytlumacz mi tylko czy aby sie nie myle. Krzyk 3 tez wydawal ci sie straszny Jak tak to lepiej tego pistoleciku na wode nie bierz bo mozesz zawalu dostac. POZDRO

Ary

czemu akurat tych aktorow wymieniles tak w ogole??nawet nie masz ich w ulubionych.Czemu nie wymienioes Szwancenegera:]?
Jakis zdeko dziwny jestes.Nagle oni stali sie twoimi ulubiencami a Szwancenegera i druzyne rzuciles w kat.LOL

ocenił(a) film na 5
Baby_Firefly

On wymienił moich ulubionych aktorów. W gruncie rzeczy sprzeczka jest o moje gusta, a ja w ogóle nie zabiera tutaj zdania. :) Więc może zejdziecie już ze mnie i zajmiecie się sobą ? To byłoby dobre rozwiązanie w takiej sytuacji.

Pozdrawiam ("...") Iskra

ocenił(a) film na 10
Iskra

Co do Arnolda to cenie go jako czlowieka a nie aktora dlatego nie przeciwstawiam go Travolcie i Rourke, a sprzeczka byla bardziej o tych aktorow w Jej ulubionych /niz Tych moich, Arnold jest slabym aktorem i akurat On moze jest komercyjny, ale Rourke ??? ani dobry aktor z Niego ani komercyjny, Travolta rowniez ostatnio cos podupada, Dakota mnie nie kreci jakos fizycznie, ale uwazam ze jest swietna aktorka i moze byc jeszcze lepsza, jak bys czytal wyzej dokladnie pisalem ze sledzisz Nasza sprzeczke wiec bys zauwazyl ze sam napisalem ze nie czuje sie silny w gatunku horror, przeczytaj jeszcze raz wiec zobaczysz, ale widzialem chocby Klatwe i w porownaniu do Hide and SEek jest to dla mnie straszne badziewie, a Titanic no coz mi lezka w oku poleciala, a np na Blade raczej tylko z placzu mogla leciec podobnie na Przyczajony Tygrys i Ukryty Smok

ocenił(a) film na 10
Ary

wiec Agusia moje gusty co do osob, oczywiscie aktorow ?? ok wiec Pacino, De Niro, Washington
tych mam wpisanych do ulubionych bo uwazam ze sa naprawde jednymi z najlepszych aktorow w histori
zagrali w tylu dzielach ze zbyt ciezko mi Je tu wymienic, Gibsona cenie za Braveheart i cala
prace jaka wykonal w tym filmie za rezyserie, gre i wszystko, ale tez za Hamleta, Rok Niebezpiecznego
Zycia, Czlowieka Bez Twarzy i mimo wszystko zawsze smieszne i swietne Zabojcze Bronie, nie mam nic
do tego czy jest przystojny czy mily czy cos, co do Arnolda On jest dla mnie jednym ze wzorow
cale Jego zycie dazenie do sukcesu, szczegolnie w tych latach gdy byl jeszcze kulturysta no a jesli
o kariere aktora chodzi to za Terminatora i chyba niestety za nic wiecej, ooo jeszcze uwazam
ze w Prawdziwych Klamstwach sie sprawdzil jako parodia Jego samego, no Dakota to ogromny potencjal
wielka rola w Hide and Seek i Czlowiek w Ogniu oraz w tym filmie z Peanem teraz nie pamietam
tytulu juz i to wszyscy chiba, pozdrawiam

Ary

znaczy tak ogolnie jakby srednio to uzasadniles znaczy swoje wybory-"wspanialy potencjal wielka rola"???nie wiem co to za wielka rola niby,chodzenie z wybauszonymi oczyma i patrzenie w przestrzen,to zapewne wszystkie dzieci w holiłudzie umia.Nic specjalnego w hide and seek nie pokazala,o wiele lepszy jest ten chlopczyk ktory zagral w 6 zmysle.
A Arnold czym sie zaslozyl?tym ze byl kulturysta???To chyba slabo znasz zyciorysy "gwiazd" skoro jego wyrozniles.

ocenił(a) film na 10
Baby_Firefly

Tylko Dakote wypisalem z tego wzgledu ze ma potencjal ogromny a znaczanie lepiej zagrala z Seanem Peanem i Washingtonem mimo wszystko w H?ide and Seek rowniez pokazala sie z dobrej strony, ciezko ja zaszufladkowac jak np Culkina mlodego, co do Arnolda to nie chodzi mi o sam fakt bycia kulturysta, tylkio cale Jego zycie poczytaj troche o Nim jak doszaedl do tego co ma teraz, jest wielka indywidualnoscia, wzorem do nasladowania, chociaz marnym aktorem

ocenił(a) film na 10
Ary

Ten mlody z Szostego Zmyslu rowniez byl swietny tak samo jak Peter z Marzyciela,

Ary

no to jak widac kazdy mlody aktor z ameryki gra dobrze,przeciez nie zatrudnia kogos kto gra jak kloda np dzieci z Klanu LOL wiec nie wiem co tu sie zachwycac tak nad nimi.tylko dlatego ze sa dziecmi?lekka przesada:/ A Szwanceneger?co w nim takiego nadzwyczajnego?kulturysta i paker ktory dzieki temu dostal role w holiłudzie.Wiekszosc z aktorow holiłudzkich zaczynala od szitowych prac az trafila do filmu.Co on tam jeszcze robi hmm ma slawna zonke i wepchal sie do swiata polityki,szkoda ze nie wystapil w Team America LOL.Rozumiem ze go nasladujesz i duzo siedzisz na silowni:/

Ary

aha nie wiedzialam ze obgadujemy Iskre:/
Tak ogolnie to chyba nie zauwazyles najwazniejszego w mojej ostatniej wypowiedzi a mianowicie czym sie kierujesz nazywajac kogos dobrym aktorem czy lepszym,bo widze ze znowu kontynuujesz wywody-ten jest glupi tam ten do dupy a ta jest dobra.yyyy.Juz znamy twoje zdanie na temat horrorw znaczy ze nie czaisz tego gatunku wiec zakonczmy ten temat,bo jeszcze sie pogubisz i zaczniej objzedzac wszystkie horrory,nazywajac te ktore sie podobaja fanow gatunku "glupimi"a te zrobione dla fanow titanica"wybitnymi".
nie rozumiem ,na blade ci lza z placzu poleciala?to dziwne?chyba lzy to placz nie prawdaz?

użytkownik usunięty
Baby_Firefly

Kurwa! skończcie tą dyskusje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

Ale mnie za slowa chwycilas, ladnie wiec poleciala mi lza ze smutku ze takie cos nakrecili, moj blad, O horrorach mozemy skonczyc, skoro chcesz, ale i tak gdy widze KLatwe nawet nie bedac wybitnym znawca czy btakie filmy jak Freddy vs Jason, Tekanska MAsakra...., to sie chce plakac " Łzami " bo to widac golym okiem jak to beznadziejnie wyglada, to widac golym opkiem jak cos spieprza, juz po samej grze aktorow tej Buffy to juz wogole lepiej nci nie mowic

Ary

a czemu cie smutek ogarnal po obejzeniu Blada(bo rozumiem ze widziales),mozesz napisac powod?
Co do horrorow to miales skonczyc wiec skoncz bo nie odrozniasz dobrych od kiepskich i znowu pakujesz do jednego wora:/Czyli faktem jest ze nie kumasz gatunku.Jak dla ciebie Bafii to horror a Freddy vs Jason porownojesz z Masakra to schowaj się.

ocenił(a) film na 10
Baby_Firefly

napisalem Buffy bo chodzilo mi o Klatwe dziewczyna czyli o aktorke S.M.G ktora w serialu grala Buffy no ale wybacze Ci ze nie zrozumialas nastepnym razem postaram sie jasniej wyjasnic a te horrory Teksanska MAsakra, Freedy vs Jason, Klatwa to zrtozum nie wrzucam do tego samego gatunku ze wzgledu na to ze dzieja sie w tym samym miejscu, akcja jest podoba, graja podobni aktorzy, i inne takie tylko ze uwazam ze sa to gowna i tak jest wiec wrzucam Je do takiego wlasnie koszyka

Ary

Jackie Chan to wielki czlowiek, jeden z najlepszych filmowych mistrzów walk, pomijajac Bruce'a Lee i Jeta Li, moze nawet najlepszy, skrecil w strone komedii ale dlatego ze ma zabawna twarz... Przestancie sie go czepiac!:) to apropos poczatkowych komentarzy bo jestem troche nie w temacie

Ary

CZłowieku ja myślałem, że ty sobie jaja robisz że takie bzdury wypisujesz... wcigający film?? ciekawa fabuła?? To był najgorszy film w jakim grał Deniro... już Godsend był lepszy a był szmirą. Ten film to poprostu katastrofa jak to Ciebie wciągneło to chyba ty jestes dziwny.

Ary

Jak mnie wogule wkruzają tacy kolesie... Gadasz na MAtrixa ale podobało ci się Siłą strachu ...hahaha. To jest wlasnie najlepsze takie ciecie jak ty co nie mają włąsnego zdania. Matrix był powiewem świeżosci w gatunku Science Fiction jakiego już dawno nie będdzie. Matrix nie podoba ci się tlyko dlatego że ma całe rzesze fanów a ty chcesz byc orginalny i wyjątkowy.A Mówie oczywiscie wyłącznie o pierwszej częsci. Nie wypowiadaj sie człowieku już lepiej... i aż mnie wo wkurza że taki kretyn ma w ulubionych Braveheart.