Dobrze widzę, a raczej nie widzę seansów Sicario 2 w sieci Cinema na premierowy weekend? To znaczy, że w ogóle nie będzie grany? Jakiś konkretny powód?
Monolith Films czyli dystrybutor nie doszedl do porozumienia z Cinema City. Z tego co wyczytałem na różnych forach Monolith films ma olbrzymie wymagania dotyczące ilości seansów i godzin wyświetlania. Jak kino się nie godzi z tym to nie wyświetli ich filmu. Na chwilę obecną żaden film przez nich dystrybuowany nie będzie w CC.
no ok, a co będzie z innymi filmami Monolithu? Żaden nie będzie w Cinema? Oczywiście, że straci dystrybutor i frekwencja spadnie, bo ja jako użytkownik karty Unlimited nie będę szukać innego kina tylko postaram się obejrzeć film u wujka w USA. Kogoś ostro po***
No też się zdziwiłem, szkoda, bo w CC mam Unlimited, no cóż, obejrzę gdzieś indziej.
Szkoda tak w ogóle, że inne sieci kin lub nawet kina studyjne (moje ulubione Kino Muranów) nie mają czegoś takiego jak karta Unlimited.
Słyszałam o tym nieporozumieniu z Monolith, kiedy zapowiadali w CC "41 dni nadziei", a potem go nie grali... Bez sensu, ja także mam Unlimited i przepadnie nam wiele ciekawych filmów, bo raczej wątpię, że będę chodzić do mniejszych kin na każdy film tego dystrybutora... Może jak im spadnie frekwencja większości filmów, to się jakoś opamiętają. ;)