Wyłącczyłem film w czasie 1, 3o h. Spodziewałem się czegoś ciekawego a wprawdzie cały czas jakieś smętne gadanie . Gniot , gniot , gniot .
bo rozumiem że film sie momentami.. hmm... muli, czasem rzeczywiście chce się przewinąc ale później nie ma takiego zachwytu właśnie z tej końcóweczki
No , jeżeli tak mówicie to spróbuję dokończyć . Dam znać jak zmienię zdanie.
Pozdrawiam ; )
"aem 7 " - ukończyłaś podstawówkę ?
Bo po tapecie sposobie komentowania na forach budzisz niechęć do innych inteligentnych użytkowników .
Którą najbardziej? Ja Bójke, Ona jest taka ruda, o! (:
Napisałbym co myślę o wątku "1/10", ale nie chcę psuć sobie posta.
1/10 to napewno nie jest ocena dla filmu z top100 ,, no i jak oceniasz go na 1,3 to dlaczego go wogole ogladałes tak dlugo ? jednak nie byl taki zły , jak ja widze film 1/10 to go wogole nie ogladam lub koncze duzo szybciej
Moim zdaniem film godny uwagi, "smętne gadanie" jak chciałeś "coś
ciekawego" to trzeba było włączyć Transformers, a po oglądnięciu do
ulubionych...
Na przyszłość radzę nie krytykować filmów z Top 100 bo czymś w końcu musiał
zasłużyć ten film żeby się tam znaleźć. Ja się czegoś nie rozumie to
najlepiej to skrytykować.
Pozdrawiam.
Bo to nie jest żaden film akcji... świetna alternatywa moim zdaniem dla osób, którym potocznie mówiąc jest w danym momencie "źle". Mi się wręcz błogo dłużyło, smęciło itd. a na koniec ryczałem jak bóbr... przepiękna opowieść
skończyłem i się czegoś ciekawego nie doczekałem . podobny do hiszpańskich seriali . takie filmy budzą w osobie, która ogląda niechęć .
a dla mnie Avatar to gniot jakich mało. Przereklamowany shit o wtórnej fabule ratujący się efektami specjalnymi.
daj spokój !!! co ma wspólnego avatar z filmem siedem dusz????? to zupełnie inne gatunki filmu, mi akurat siedem dusz się podobał bardzo ale avatar także
Po prostu nie potrafisz kontemplować tego co oglądasz chłopie. Dla ciebie liczy sie prostota jak sądze. Szkoda że takich ludzi jak ty jest tak wielu.
Tak . Plakat Avatara mi się podobał, dlatego mam go na tapecie . Doceniam filmy wielkiego pokroju typu skazanych na shawshank lub władcy pierścieni . Nie ma tam czegoś takiego, że główny bohater idzie i przez 5 min gada przez telefon . W filmie ma się coś dziać . Film to nie tylko smętne gadanie .
czasami 'gadanie' wiecej wnosi do filmu niz blyski i eksplozje, a juz napewno niz niebiescy ludkowie ;)
Pytam się : jak można zaczynać oglądać film od d... strony, za przeproszeniem??? radzę obejrzeć od początku do końca a potem dawać oceny i wypowiadać się!
w filmie ma się coś dziać???? typu strzelanka, bum bum, kumam....."fajne" filmy oglądasz
jeśli Ciebie ani trochę ten film nie wzruszył, nie dał do myślenia to ja nie zazdroszczę wrażliwości jaką posiadasz......
PS
Jeśli zarzucasz komuś wyżej, że jest dzieciakiem, bo ma ileś tam lat to radzę się zastanowić,bo jak widać to nie metryka świadczy o dojrzałości człowieka....
aquarella
Umiesz czytać ? napisałem, że z wielkim trudem wytrwałem do końca . Beznadziejna gra Willa Smitha . Z ekranu zawiewa nudą i zgorszeniem . Rozmawianie przez telefon trwające 5 minut . Albo jak jest ta pani w szpitalu i do żadnego białego się nie odezwie i oczywiście przychodzi czarny i od razu się do niego odzywa . A później oczywiście czarny jest tym lepszy , a biały tym gorszym. Takich filmów jest cała masa .
rewelacyjna gra willa smitha.
rozmowa przez tel. trwajaca nawet pół godziny może byc o wiele ciekawsza i o wiele bardziej przykuwajaca uwagę niż 5 sekund "akcji"
Pani w szpitalu ...........widać nie zrozumiałeś wątku, bo może czarny miał do niej takie ludzkie podejście, zainteresował się jej samopoczuciem? a nie traktował jej jak przedmiot, coś kompletnie zbędnego?
często czarny jest lepszy od białego...zreszta co to za rozgraniczanie na czarny- biały????
Filmów banalnych, o byle czym to jest cała masa,ale nie takich jak "seven pounds"
nie mamy o czym dyskutować
heja
Nie rozumiem dlaczego tak czepiasz się tego, że biały jest zły, a czarny dobry. Widziałem wiele filmów, gdzie było na odwrót. Nie trafiłeś w sedno. Jeśli chodzi o Twoje ocenianie tego filmu, też za bardzo nie rozumiem. Bo jak można ocenić film, nie oglądając go w całości? Fabuła jest spięta klamrą, a to mi się w filmie i literaturze bardzo podoba. Film "zionie nudą", bo nie jest to film akcji, a dramat do refleksji nad własnym życiem i altruizmem.
Osobiście uważam, że film jest bardzo dobry, gra aktorów autentyczna, nie przesadzano z patosem, a duży wkład w to ma na pewno nienachalna muzyka. Jedyne, co mnie zawiodło, to przewidywalność. Szybko można było się domyślić, o co właściwie chodzi. Może to dlatego, że to drugi film z Willem Smithem, w którym widziałem retrospekcje? 8/10
najpewniej jedno i drugie, bo trudno zrozumieć ten film będąc odartym z uczuć... :P
obejrzyj "Telefon" i przekonaj sie, ze gadanie przez telefon nie zawsze jest nudne.... ;)
c.ronaldo(ale to pedalskie)
jezdzisz po atomowkach a sam masz jako avatara avatar(ale to zabrzmiało haha)
Włąsnie obejrzałem film i musze stwierdzic że w życiu nie widziałem takiego dobrego filmu....(no moze pare sie znajdzie) Film uważam ze "spokój" w tym filmie nadał mu takie wymowne znaczenie!! Bardzo wzruszające sceny....Gdy Ben znieważa Ezre przez telefon....nigdy nie czułem sie tak nieswojo jak podczas oglądania tej sceny :(((( Z mojej strony WIELKI ukłon dla Woodiego Harelsona za role jaka wykreował w tym Filmie!! Strasznie mi sie podobała!
Tak wiec podsumowując Film jest dla mnie arcydziełem, który bede oglądał jeszcze wiele razy :)))
a w ulubionych filmach np. "Dawno temu w trawie" czy "Auta" ;)
dajcie mu już spokój, ma gust taki jaki ma, owszem pyszczy się, ale
wyrośnie z tego -.-
chritooper czy tam christkuper po co ta prowokacja napisz że nie zrozumiałeś filmu albo po prostu film nie w moim typie i tyle a nie rozwodzisz się tu na forum na temat avatara???? masz kompleks avatara czy co??? idź na forum avatara jak tobie się nudzi, film siedem dusz to zupełnie inny film po cholerę się wypowiadasz jak głupoty piszesz i po co karmić trola????? on na to czeka ludzie odpuście mu
A ty ogarnij częstotliwość wykorzystywania znaków zapytania. Poza tym autor niekoniecznie jest trollem. Według Ciebie troll to osoba, która ma inne zdanie od innych? Owszem c.ronaldo ma dziwne "poglądy'(?) i niekoniecznie popularny sposób rozumowania filmów, ale jak ktoś wyżej napisał - wyrośnie z tego
A jeśli chodzi o sprawę z avatarem, poświęć chwilę czasu i poczytaj posty na górze
Plakat Avatara - dlatego, że mi się podobał . Film 6/10
Dawno temu w trawie, Auta - nie jestem dzieckiem , ale uwielbiam filmy Disneya .
aem7 może spójrz na swój profil ?
To niby czemu w każdym filmie jest czarny lepszy ?
No ... w tym też . Nic ciekawego . Pomaga ludziom i jest oczywiście czarny . Film jest beznadziejny . Bez efektów nawet wizualnych. Nie robi wrażenia poprostu się go ogląda i nic więcej . Przy Avatarze były przynajmniej momenty zapierające dech w piersi, ale film to bajka skierowana głównie do nastolatków ."Siedem Dusz to film, który zmieni twoje życie . Skłania do przemyśleń " , dajcie spokój, bo to jest upokarzające .
Upokarzające, bo skłania do przemyśleń?
Najwidoczniej nie wszyscy są zdolni do takich przemyśleń,
ten film ma w sobie masę emocji, pokazuje co w życiu jest tak naprawdę ważne i tylko serce z kamienia pozostanie niewzruszone.
wybacz, ale Ty po prostu nie masz tak wrażliwej duszy jak miliony osób, których ten film doprowadza do łez.taka prawda niestety.
"pokazuje co w życiu jest tak naprawdę ważne " tak czyli najważniejsze jest być czarnym ? . Z takimi postami to życzę powodzenia .
bycie czarnym??????? człowieku Ty jestes jakis przewrażliwiony na tym punkcie..rasistą jesteś?
mi nawet przez sekunde oglądając ten film nie przyszlo do głowy, że tu chodzi o wywyższanie czarnych
Powiedz mi aquarella ile filmów widziałaś ?
I ile razy biały jest głównym bohaterem ?
A ile razy czarny ?
No , zastanów się .
nie karmcie trolla..........................................................................
Przeczytałem temat i musze powiedzieć, ze nie widziałem jeszcze bardziej porypanego palanta i zakutego łba jak żyje. Po pierwsze koleś nie lubi avatara ale ma w avatarze plakat z avatara bo jest fajny :P Po drugie oglądając film, który ma zmuszać do refleksji i wywołać łzy wzruszenia zwraca uwage tylko na to, ze główny bohater pomagający ludziom jest czarny i odbywa długie rozmowy telefoniczne. Ludzie starają mu sie to wytłumaczyć a on tylko powtarza w kółko że Will Smith jest czarny, bo przecież nie można uznać filmu za dobry skoro głównym bohaterem jest murzyn (czyż to nie rasizm ?).
Teraz spokojnie mogę dołączyć sie do prośby aquarelli. Nie karmcie trolla bo ten tutaj jest już duży ale może jeszcze urosnąć.
Pozdrawiam normalnych
Michalq
Widać jak dużo filmów widziałeś i jak obiektywnie oceniasz filmy
Godzilla na 8 ; )
Poprostu ten film jest nudny i przygnębiejący, a biały jest zły i czarny dobry .
No to tak jak pozostałe filmy hollywodzkie , ale ten film jest jeszcze bardziej głupszy i niezrozumiały .
Oglądnijcie sobie cała trylogię Władcy Pierścieni i porównajcie Siedem Dusz do Władcy Pierścieni .
Pozdrawiam ; )
hipokryta, idiota, debil i wiele wiele innych. Bo bochaterem władcy pierściei był murzyn ?
Po prostu przesłanie płynące z tego filmu było dla Ciebie za trudne :F
Założę się, że tylko widziałeś tam murzyna podrywającego białą murzynkę? (Nie żebym był rasistą)
<SPOILER>
Film pokazuje, jak Ben odkupuje to co zrobił na drodze, gdy zabił 7 osób. Dlatego zmienia życie innych, przypadkowych 7 osób, np. Emily oddaje serce, Ezr'owi oddaje oczy, jeszcze innemu oddaje kawałek wątroby itd.
To wszystko da się zrozumieć, gdy do ostatniej minuty obejrzy się ten film ;) Nie ma się co dziwić, że doszedłeś do 1:30 i wyłączyłeś z takim zdaniem.:F
Tak , ile ty masz na de mną lat ?
Film męczy , nie jest widowiskiem dla oczu . Nie czeka się na każdy kolejny dialog , kolejne słowo . Jest męczący i bardzo trudno jest wytrwać do końca .
Christiano Ronaldo to ZERO!!
powinien zająć się sadzeniem buraków a nie piłką....
skomentuje ktoś?
...laluś,narcyz,bufon i arogant.
Do założyciela tematu-pisząc "bufon",nie miałem na myśli włoskiego bramkarza:)
w ogóle nie rozumiem jak można porównywać "Siedem Dusz" do "Władcy pierścieni". Przecież co dwa całkiem odmienne typy.
W filmach fantastycznych wymagamy efektów specjalnych, a w dramatach pragniemy chwili refleksji i przemyśleń. Na moje oko to człowiek, po prostu gustuje w innego rodzaju akacjach. Skoro fabuły dramatu się nie rozumie, nie lubi i nie ceni to lepiej po prostu nie wypowiadać niepotrzebnych opinii. Jesteś po prostu nieobiektywny.
Moim zdaniem film jest rewelacyjny!