PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=168}

Siedem lat w Tybecie

Seven Years in Tibet
1997
7,5 144 tys. ocen
7,5 10 1 143891
6,6 24 krytyków
Siedem lat w Tybecie
powrót do forum filmu Siedem lat w Tybecie

...

ocenił(a) film na 10

pamietam ze kiedys moja kolezanka stwierdzila ze to taki plytki film...szczeka mi opadla nie rozumiem dlaczego dzisiejsza mlodziez nie jest w stanie docenic prostych uczuc pokazywanych na ekranie a nawet pomijajac je dlaczego nie potrafimy zachwycac sie pieknem przyrody?

użytkownik usunięty
me84

hmmm...moja koleżnka stwierdziła, że ten film jest nudny i normalnie w połowie zasnęła. Nie rozumiem jej- film jest poprostu rewelacyjny!!!

ocenił(a) film na 10
me84

Pytasz dlaczego... a ja odpowiem - Bo taka jest dzisiejsza młodzież :/

ocenił(a) film na 8
Balduran

Cóż... Właśnie skończyłem książke, prawdziwe wspomnienia Harrera. W porównianu z nią film jest... faktycznie płytki.

ocenił(a) film na 8
Mau

Płytki... Ale po ponownym obejrzeniu i tak stwierdzam, że świetny :]

ocenił(a) film na 8
Mau

...........Film jest rewelacyjny a ksiazka jeszce lepsza.

ocenił(a) film na 8
ReDevil_2

jestem jak najbardziej nastolatkiem zaliczajacym sie do normalnej mlodziezy.

ocenił(a) film na 8
ReDevil_2

Ja teraz mogę powiedzieć, że książka Harrera to po prostu wycinek autobiografii świetnie pokazujący tamten świat. I tyle. Jakiejś specjalnej głębi to tam też nie ma, choć wcale nie znaczy to że jest powierzchowną historyjką opowiedzianą przez austriackiego jeńca wojennego.

A film jest naprawdę ciekawą artystyczną wizją tych wspomnień, nieco bardziej udramatycznioną przez Annauda.
Nie wiem gdzie ja tę płytkośc w nim kiedyś znalazłem. :) Bardzo fajny film głównonurtowy. Jak na taki wręcz niezwykle porządny i chyba wiele się nie zestarzał przez te kilka lat. Może i do kanonu kinowego jako klasyk nie wejdzie (chociaż kto wie), ale przez na pewno przez dłuższy czas zapamiętany zostanie.

Bo i warto go zapamiętać, choćby ze względu na kreacje aktorskie i kreacje na aktorach ;).

Pozdraiwam. M.