PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702}

Siedem

Se7en
1995
8,3 629 tys. ocen
8,3 10 1 629477
8,5 94 krytyków

Siedem
powrót do forum filmu Siedem

Każdy kto popełnił jeden z grzechów głownych umierał. Ten psychopata też. Ale przeciez Dawid przezył, mimo że grzech popełnił. Więc może morderca (ciągle zapominam jak on sie nazywał :P) znalazł następce, który ma dokończyć dzieła? ja bym w każdym razie tak zakończyła. Pozrdo for all. Buziaki :*

Mrs_Although

Przeżył ? a wiesz jak się kończy morderstwo z premedytacją na bezbronnej osobie w stanach ? ojj chyba jednak karą śmierci ;]

tyler_4

Hmmm... no raczej to nie bylo morderstwo z premedytacja, a zbrodnia w afekcie, bo ja bym zrobil podobnie gdybym sie dowiedzial, ze ktos skrzywdzil moja zona ... i dziecko, poza tym to nie byla zwykla bezbronna osoba, a morderca szaleniec, ktory i tak zostalby skazany na smierc, wiec policjant - Brad Pitt - na pewno policjantem juz nie bedzie, ale i kara smierci za to nie zostanie ukarany, zreszta dla niego w tym momencie to nie ma najmniejszego znaczenia jak zostanie ukarany.

egzystor

chronologia nie jest ważna. w dziele Johna Doe liczył się efekt końcowy... zasada skutek - przyczyna nie obowiązywała. Tracy zginęła za grzech Davida, który dopuścił się go, gdy dowiedział się o jej śmierci. czyli śmierć Tracy była zarówno powodem jak i karą za GNIEW Millsa.