Obejrzałem właśnie po raz bodajże 40 z okazji wydania BD, wcześniej za dawnych lat kilka
seansów w kinie, VHS, DVD - film - perfekcyjny majstersztyk - dzisiaj już się takich nie kręci -
powstają za to kolejne Transformersy, Johny Cartery, Abrahamy Lincolny łowcy wampirów...
Aż łza się w oku kręci - uwielbiam obcować dosłownie z każdym kadrem tego filmu.
Tak, ja też uważam że jest the best, ale nie przesadzaj. Powstali Nietykalni, Mroczny rycerz, Mroczny rycerz postaje, batman pocztek, wyspa tajemnic, incepcja, przekret, memento, gladiator, dziewczyna z tatuazem i wiele innych.
Bardziej pasuje pozostać przy thrillerach - Milczenie owiec, Szósty zmysł, Incepcja, Wyspa tajemnic, Inni, To nie jest kraj dla starych ludzi, Słaby punkt, Limitless itp.
Teraz, jak i w poprzednich latach, powstają różne filmy. Jedne są lepsze, a inne jak wiadomo - gorsze. Coraz trudniej jest zrobić jakiś dobry film. Taki, aby pozostał w pamieci na długo, miał oryginalną fabułę... Ale zdarzaja się perełki... :)
A co do Se7en to również uważam, że jest genialny. Oglądajac go zwróciłam uwage na to, że jest nieco inny niż filmy, które powstają obecnie. Na pewno z przyczyny reżyserii, ale mimo, że nie jestem do tego przyzwyczajona, ogladało mi sie go z wielką przyjemnością. Dobrze wyreżyserowany, wspaniała fabuła i zakończenie, które jest idealnym uwieńczeniem całości :D.