Siedem

Se7en
1995
8,3 634 tys. ocen
8,3 10 1 633772
8,4 78 krytyków
Siedem
powrót do forum filmu Siedem

Był świetny ale kiedy żona Millsa powiedziała, że jest w ciąży, "czekałem" tylko na moment aż John Doe ją dopadnie, łudziłem się jednak, że tak nie będzie.Kiedy kurier powiedział, że ma paczkę dla Millsa byłem pewny prawie na 100%, że jest tam głowa żony detektywa, choć bardzo nie chciałem żeby tak było. Możecie mi nie wierzyć ale tak było. Film świetny, najlepsi aktorzy jak Morgan Freeman i Brad Pitt ale nie wiem może jestem za wrażliwy na oglądanie filmów z tak brutalnym zakończeniem.

ocenił(a) film na 10
Edmond__Dantes

A może posiadasz dar telepatii? A może już kiedyś, wcześniej oglądałeś ten film w stanie odmiennej świadomości i zapamiętałeś tylko urywki? A może się tylko popisujesz?

ocenił(a) film na 8
jeti

Nie odczuwam potrzeby "popisywania się" przed nikim a już na pewno nie w internecie... Dla mnie ten wątek żony i ciąży mial się nijak do serii morderstw i myslalem, że jest on pokazany nie przypadkowo, po prostu trafiłem z zakończeniem, ogladalem "sekretne okno", "sile strachu", " czy wyspę tajemnic" z zaskakujacymi zakonczeniami ale w żadnym z tych filmow nie mialem pojecia jakie będzie zakonczenie. Nastomiast w tym filmie udało mi się je przewidzieć, takie rzeczy się zdarzają i to nie żadna telepatia, pozdrawiam;-)

ocenił(a) film na 9
Edmond__Dantes

Noo ja też od razu przeczówałem ze jego zonie cos sie stanie, tak czesto jest w kryminałach , ze jakiś psychol zaczyna wchodzic w zycie prywatne głównego bohatera

ocenił(a) film na 8
minek93

No właśnie znany motyw;)

ocenił(a) film na 10
Edmond__Dantes

Największy brak happy endu który m oim zdaniem miażdży kazdy film jesli chodzi własnie o zakończenie to "The Mist".Jeśl niewidziałeś to polecam,tylko i wyłacznie ze wzgledu na zakończenie.

ocenił(a) film na 9
Berith7777

Zakończenie tego filmu to jedna z dwóch udanych w tym filmie rzeczy.

ocenił(a) film na 10
kordrum

A ta druga?

ocenił(a) film na 9
Berith7777

Postać fanatyka religijnego.

ocenił(a) film na 8
kordrum

Końcówka ze Spaceyem wysmienita, taka krotka rola Kevina a świetna.

ocenił(a) film na 9
tiger777b

Kevin Spacey ogólnie jest genialnym aktorem - K-PAX, American Beauty, Se7eni oraz kilka słabszych filmów z nim widziałem (w nich też się wyróżniał). Dobrze gra psychola. No i świetnie impersonifikuje inne gwiazdy.