PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702}

Siedem

Se7en
1995
8,3 630 tys. ocen
8,3 10 1 629921
8,5 94 krytyków
Siedem
powrót do forum filmu Siedem

Opuszki od palców

użytkownik usunięty

Dlaczego morderca obcinał sobie opuszki od palców, przecież żeby nie było odcisków mógł po prostu je zabandażować albo nosić cały czas rękawiczki. Po za tym jak je obcinał to musiał zostawiać po sobie ślady krwi.

ocenił(a) film na 10

Jak się zrosło to nie było problemu :) On nie chciał odcisków nawet u siebie w mieszkaniu więc obciął je bo noszenie cały czas rękawiczek jest raczej niewygodne. Nic się nie da robić. Morderca był bardzo dokładny i nie chciał wtopy gdyby znaleźli jego odcisk już na początku. Mam nadzieję że pomogłem :)

ocenił(a) film na 9
Carmel97

To naprawdę jest nielogiczne, na pewno zostawiłby po sobie ślady krwi albo same odcięte opuszki, same rękawiczki albo plastry na palcach by wystarczyły, zwłaszcza że po odrośnięciu skóry na palcach dalej zostawiałby odciski, musiał to robić cały czas... Jedyne wytłumaczenie, w sumie pasujące do profilu postaci to fakt, iż był on niepoczytalny.

ocenił(a) film na 10
JThunder535

Gdzieś w filmie było właśnie że ścinał je jak mu odrastały tylko nie pamiętam kiedy.

użytkownik usunięty
Carmel97

Był świrem, więc jak mogą dziwić Cię ścinane opuszki ? :D

ocenił(a) film na 9
Carmel97

Jak przyszedł do nich się przyznać z pokrwawionymi palcami to później podczas rozmowy było "Obcinał sobie opuszki palców, musiał to robić co jakiś czas, dlatego nigdzie nie zostawiał odcisków palców"

ocenił(a) film na 10
JThunder535

Ja z własnego doświadczenia (haha!) mogę dodać, że jak się mocno skaleczy, lub zetnie opuszek, to linie papilarne nie odrastają takie same :D

użytkownik usunięty
JThunder535

no tak ale żeby nie zostawiać odcisków palców wystarczyło je zabandażować

ocenił(a) film na 9

Według mnie w ten sposób karał też siebie, karał się za zazdrość, której doświadczał. Rękawiczki nie przynosiłyby mu bólu. Ja tak to widzę przynajmniej.

użytkownik usunięty
foczka395

Ok, dzięki. To chyba jak na razie najlepsze wytłumaczenie.

ocenił(a) film na 9

Polecam się na przyszłość :)

ocenił(a) film na 9
foczka395

noszenie rękawiczek nie jest zbytnio wygodne i ogranicza ruchy palców. mnie zastanawia natomiast jego metoda. w serialu był facet który by nie mieć odcisków je zeszlifował tak, że nie miał już linii papilarnych i miał już spokój. zastanawia mnie to, czy rzeczywiście później one nie pojawiły się czy to kompletna fikcja.

ocenił(a) film na 9
LeaMao

Wtedy zabolało by go tylko raz. Potem już nie :) I tak - da się trwale usunąć linie papilarne chociaż nie jestem pewna czy zwykłą szlifierką da się je na stałe "skasować".

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie lepiej by zrobił jakby na przykład gorącym nożem je przypalił i byłoby na dłuuugo po sprawie a on cały czas podcinał, ale miał nie równo pod garem to może dlatego ;-)