Siedem

Se7en
1995
8,3 634 tys. ocen
8,3 10 1 633772
8,4 78 krytyków
Siedem
powrót do forum filmu Siedem

Jakim prawem, dlaczego, why, pourquoi? W obsadzie ujawniony jest Kevin Spacey, czego w początkowej liście aktorów nie zrobił nawet sam reżyser.

Filmwebie - strzelacie sobie w kolano karząc zaznaczać komentarze będące spoilerami, a sami niszczycie filmy tworząc takie, a nie inne opisy.

Zróbcie to samo z aktorami - niech będzie lista + button "Spoiler - aktorzy/postacie istotne dla fabuły" i po kliknięciu tego buttona pojawią się dodatkowe postacie. Przecież pokazanie pełnej obsady w tym filmie (i w wielu innych, gdzie np przyjaciel bohatera jest jednocześnie finalnym nemezis) psuje chyba więcej, niż komentarz na temat fabuły.

EDIT: Jeszcze sam siebie zraportuje, żeby to na bank dotarło do załogi FW

ocenił(a) film na 7
Geohound

Nie sądzę, żeby to był jakiś wielki spoiler - w końcu nie widać twarzy Spaceya aż do momentu, kiedy pojawia się na posterunku. Nie wpada przypadkowo w kadr, a przygotowany widz nie krzyczy: "o, to on jest mordercą!". Po prostu wiemy, że John Doe gdzieś tam się czai, ale pozostaje wciąż w ukryciu, wiedza na temat jego wyglądu nie psuje rozrywki widzowi.

ocenił(a) film na 9
4Signe

Bardziej chodziło mi o to, że wiemy, iż w filmie gra Spacey, a nie widzimy go przez bitą godzinę. To już daje bardzo dużo do myślenia i każe oczekiwać momentu, aż on się pojawi. No i tutaj to wyłącznie przykład i zbieg okoliczności, bo akurat po tym filmie napisałem temat. Bywają obrazy z dużo ważniejszymi postaciami, które często posiadają np 2 imiona i przeczytanie tego tutaj może zaważyć na fabule.

ocenił(a) film na 10
Geohound

zgadzam się.

ocenił(a) film na 8
krupy

Spacey pojawia się wcześniej jako fotograf, kto kto zwróci uwagę i dobrze rozkmini postać może lekko zepsuć sobie końcówkę

ocenił(a) film na 8
Geohound

nie ma powiedziane kto jest morderca wiec to ewidentny spojler,ja np liczylem ze bedzie to ktos z policjantow

ocenił(a) film na 9
Geohound

dobrze prawi, mi za to recenzja filmwebowska zniszczyła życie podczas oglądania podejrzanych

ocenił(a) film na 10
Geohound

Wiem co czujesz, właśnie ten film taki mi zespojlerowała jedna dziewczyna (której nienawidzę do dziś)...