PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662836}

Siedmiu wspaniałych

The Magnificent Seven
2016
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 70353
6,2 37 krytyków
Siedmiu wspaniałych
powrót do forum filmu Siedmiu wspaniałych

Po pierwsze mało wyrazistej muzyki podkreślającej daną akcję czy też po prostu zwykłą scenę,w pierwowzorze to muzyka odgrywała główna role moim zdaniem zrobiła tamten film ,tutaj m i tego zabrakło!Po drugie Danzel Washington którego uwielbiam zagrał jakoś tak mało wyraziście.Po trzecie postacie są bardzo mało nakreślone a wręcz wcale wszystko po łebkach nie ma kiedy ich poznać a przecież przez dłuższy moment tak naprawdę nic się nie dzieje i własnie dlatego ten film jest dziwny niby wszystko ok do bólu poprawny ale nic poza tym on nie pójdzie własną ścieżka bo wszystko to już było gdzieś indziej i nie mowie tu o pierwszych Siedmiu wspaniałych.Jednym słowem taki jakis nijaki ten film niby jest a jak by go nie było nie wywarł na mnie żadnego wrażenia choć 7 musi być za warsztat! Duży plus dla Chris Pratt, Haley Bennett...bardzo mi się podobała jak grała rozpacz ,jeden z niewielu momentów kiedy poczułem ten film .Vincent D'Onofrio Klasa sama w sobie super zagrał i chyba obok kobietki podobał mi sie najbardziej.

lupus198116

Spoilery.

Haley dobra, lepsza niż w poprzednich filmach, więc albo się szlifuje, albo rola podpasowała. Vincent doskonały - duży talent - niestety spore gabaryty trochę ograniczają jego grę ruchem. Chris Pratt na swoim poziomie - nie przebił chociażby siebie ze Strażników, ale jego postać dawała się szybko polubić i żal było, że zginął. Zgadzam się co do Denzela i Martina - pierwszy za mało wyrazisty (dopiero na sam koniec w kościele), a drugi wrzucony na siłę. Ethan Hawke niezły, ale wiadomo, że dużo umie ;-).

Główny zakapior trochę zbyt mdły. Nie trzyma się w kupie tak wielkiej bandy ludzi tak słabą osobowością. Scenarzyści mogliby się tu uczyć od twórców serialu The walking dead (postać Negana).

ocenił(a) film na 4
lupus198116

Czego zabrakło?Logiki ilosc debilizmów przekracza wszelkie dopuszczalne normy.