PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662836}

Siedmiu wspaniałych

The Magnificent Seven
2016
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 70353
6,2 37 krytyków
Siedmiu wspaniałych
powrót do forum filmu Siedmiu wspaniałych

Oscary 2017

ocenił(a) film na 6

Co prawda, nie ma jeszcze stycznia ale już można trochę wnioskować które filmy mają spore szanse na Oscary w przyszłym roku. I tego właśnie będzie dotyczyć nowe forum, gdzie każdy będzie mógł zdecydować co on o tym uważa. Można typować także filmy które jeszcze nie weszły do kin, ale które waszym zdaniem mają spore szanse na zdobycie statuetki Nagrody Akademii Filmowej.

Zapraszam serdecznie do wypowiadania się, a ja już zacznę typować. Oczywiście nie trzeba się z tym zgadzać, ale liczę że nie dojdzie do żadnych konfliktów ;)

Proszę o wypowiadanie się i do usłyszenia ;)

ocenił(a) film na 6
Optimus_999

Oto filmy które według mnie mają największe szanse na zdobycie Nagrody Akademii Filmowej w 2017 roku:

* Siedmiu Wspaniałych (jeżeli wszystko pójdzie dobrze, A Fuqua nakręci znowu dobry film i wróci do tej formy jak z "Dniu Próby" to można liczyć na wielki sukces. Jeżeli rzeczywiście będzie świetnie to według mnie mogą być nominacje w następujących kategoriach):
- Najlepszy Film
- Najlepszy aktor pierwszoplanowy - Denzel Washington
- Najlepszy aktor drugoplanowy - Chris Pratt
- Najlepszy scenariusz adaptowany
- Najlepsze zdjęcia
- Najlepsza muzyka (Nagroda pośmiertna dla Jamesa Hornera, to jest właśnie to!)

ocenił(a) film na 6
Optimus_999

Kolejne filmy:

* Sully (ma spore szanse, tym bardziej że Clint Eastwood kręci bardzo dobre filmy. Typuję następujące nominacje):
- Najlepszy Film
- Najlepszy aktor pierwszoplanowy - Tom Hanks
- Najlepszy scenariusz adaptowany
- Najlepsze zdjęcia
- Najlepszy reżyser - Clint Eastwood (tutaj jestem całkowicie pewny tak jak przy nominacji dla Toma Hanksa)
- Najlepszy dźwięk, montaż dźwięku itd.

* Śwatło między oceanami (Alicia Vikander, Michael Fassbender- świetni aktorzy, to musi się udać)
- Najlepszy aktor pierwszoplanowy - Michael Fassbender
- Najlepsza aktorka pierwszoplanowa - Alicia Vikander
- Najlepsza aktorka drugoplanowa - Rachel Weisz
- Najlepszy scenariusz adaptowany (na podstawie książki)
- Najlepsza muzyka (Alexandre Desplat)
- Najlepszy Film (być może, nie jestem całkowicie pewien)

ocenił(a) film na 6
Optimus_999

* Collateral Beauty (bardzo dobrze zapowiada się ten film, więc liczę na jakieś nominacje):
- Najlepszy Film
- Najlepsza aktorka pierwszoplanowa - Keira Knightley
- Najlepsza aktorka drugoplanowa - Kate Winslet
- Najlepszy aktor pierwszoplanowy - Will Smith (?)
- Najlepszy aktor drugoplanowy - Edward Norton
- Najlepszy scenariusz oryginalny
- Najlepsza charakteryzacja
- Najlepszy reżyser - David Frankel

* Passengers (nie wiem co uważać o filmie ale Gra Tajemnic była bardzo dobra, więc może coś z tego wyjdzie ;). Oto nominacje które może zdobyć film Mortena Tylduma):
- Najlepsze efekty specjalne
- Najlepsza aktorka pierwszoplanowa - Jennifer Lawrence (nie lubię jej ale ona ostatnio ciągle dostaje nominacje więc tym razem może być podobnie)

Jutro kolejne typy, filmy animowane i kandydaci do nagrody za efekty specjalne. Do usłyszenia ;) i zapraszam do typowania swoich kandydatów ;)