PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151859
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

OMG... takiego filmu to dawno nie bylo...byl tak ekstremalnie nudny, ze myslalam ze posniemy w fotelch... te dluzyyyyzny, ciagnal sie jak flaki w oleju i potem typowy amerykanski motyw: cos sie zaczyna dziac w ostatnich 20min, proponuje obejrzec dopiero jak bedzie na dvd, to mozna sobie przewinac...caly film ma moze 2 sceny godne uwagi, ale ogolnie to co najlepsze to jest w trailarze...
czytam na filmwebie "film trzyma w napieciu", tak trzyma, bo czekasz ze wreszcie cos sie stanie, ale nie dzieje sie nic...
Horror to nie jest dobre okreslenie dla tego filmu, moze dramat, dramat psychologiczny. Ale tak to bywa jak ktos chce zrobic do bolu ambitny film, "inny" niz wszystkie.
Ogolnie nie polecam, zwlaszcza tym ktorzy zasugerowali sie porownaniem do "Innych".

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
Armagedon

To co pisze autorka postu to nie prawda. Najwyraźniej jest to jakaś prowokacja, bądź też jest jakiś poważny problem z samą autorką postu. Świetny, trzymający w napięciu w każdej chwili film. Miodzio dla fanów psychodeliczno-psychologicznych horrorów. Niektóre momenty sprawiły że skakałem po fotelu, choć na ogół nie odczuwam podobnych emocji przy oglądaniu horrorów, nawet pomimo tego że jestem ich wielkim fanem. Myślałem że film bedzie lipny ze względu na to, iż jest produkcji meksykańskiej. To jednak nie żadna wada jak się okazało, a zaleta bo komercjalizacja filmu jest zminimalizowana maksymalnie, a do hiszpańskiego języka widz przyzwyczaja się po kilku minutkach. Polecam chopaki i dziewczyny idźcie do kina ! Dla nerwowych strachiwaczy polecamy pampersy ! Tylko spytajcie wcześniej mame ! Pozdrowionka !