PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151885
6,1 37 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

0/10

ocenił(a) film na 1

Gniot i tyle;/ Zawiodłem się bardzo oglądając ten film. Jeden z wielu sobie podobnych, żadnych nowych rozwiązań. Poprostu kolejna masówka;/

ocenił(a) film na 9
pheonix999

Ciekawa wypowiedź ale może napisz co i do czego jest tak bardzo podobne. A gniotem i masówka to jest pociąg z mięsem.

ocenił(a) film na 8
pheonix999

A możesz wymienić tytuły podobnych filmów?

ocenił(a) film na 3
cat_soup

Może film miał nowy motyw nigdy wcześniej nie poruszany,ale film sam w sobie jest beznadziejny,nie wiem skąd taka wysoka nota.Przez cały film ziewałam,chyba same małolaty podniecają się filmem,zero akcji,strachu,czegokolwiek,to moje zdanie. 3/10 za nowy niepowtarzalny motyw i dlatego "bo są gorsze"

ocenił(a) film na 9
weird0ther

Wysoka nota jest potwierdzeniem że większości film się podoba. Poprostu jest to inne kino. Bez rzucania mięsem.

ocenił(a) film na 3
kondziu666

PO PROSTU jest nudne,może to oznaka,że większość się myli,jak bywa w naturze,o gustach nawet tych zmielonych się nie rozmawia...
czy ja powiedziałam,że dobre kino to te z "rzucania mięsem" są bardziej ambitne filmy,bez użycia wyrazu krwi.

ocenił(a) film na 8
weird0ther

Troszkę nielogiczna wypowiedź Ci wyszła, a więc nie jestem pewna czy dobrze kontrargumentuje - w naturze nie myli się większość (skąd to wzięłaś?). Strasznie wszyscy przeżywacie, jednym się podobał, drugim nie i kropka. Cóż tu filozofować. Anarchy jesteś troszkę niekonsekwentna, ponieważ piszesz, ze o gustach się nie dyskutuje (uważam, że jest to idiotyczne powiedzenie , dlaczego o gustach się nie dyskutuje????)- chyba troszkę za późno na takie wnioski (poczytaj sobie co napisałaś wyżej). A mi się "Sierociniec" podobał i już i nie zamierzam się tłumaczyć dlaczego. Pozdrawiam Wszystkich!

ocenił(a) film na 3
cat_soup

"Strasznie wszyscy przeżywacie, jednym się podobał, drugim nie i kropka." z tym się w pełni zgadzam,dlatego napisałam,że o gustach się nie dyskutuje i podtrzymuję to,chodziło mi tu o możność wyrażenia swojej opinii,za każdym razem,kiedy ktoś napisze pozytyw,lub negatyw dla filmu,następna osoba to dementuje.
"w naturze nie myli się większość (skąd to wzięłaś?)" tak jakby z mojej głowy,nie uważasz,że gdy(np) 98 ludzi na 100 ocenia film na rewelacyjny,ale 2 pozostałych na film jałowy,film jałowym może być? Większości się podobał dla mnie ok,nie oznacza to jednak tego,że film przez jakichś tam wybitnych znawców kinowych byłby uznany za dobry,to też nie wypowiadam swych głębszych kwestii,bo się nie znam.

Pozdrawiam,peace.

ocenił(a) film na 8
weird0ther

Jak najbardziej zgadzam się z tym, że większość nie decyduje o tym co jest dobre, a co złe w sztuce. Jest to sprawa względna i indywidualna. Niemniej stwierdzeni "że większość się myli, jak bywa w naturze" jest jakieś dziwne, kojarzy mi się z darwinem i dżunglą. Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
cat_soup

Zgadzam sie ze o gustach sie nie dyskutuje, ale jedna osoba niapisala tutaj ze filmem tym podniecaja sie chyba same małolaty. Osobiscie uwazam nie kazdy horror musi byc mega straszny, nie musza lac sie potoki krwi. Wazne zeby mial nutke tajemniczosci i zaciekawil widza. A jesli Tobie sie nie podoba to nie znaczy ze podniecaja sie nim same malolaty ;/ Z reguly jesli ktos nie umie wysunąc pozadnych argumentow to stawia wlasnie tego typu komentarze. Ale jesli jedni zgania ten film a inni beda zaciecie bronic to i tak nie zmieni zdania obu stron. Ci ktorzy go lubia nie przestana Ci ktorzy nie lubia nadal nie beda lubic. Coz mamy prawo do odmiennosci zdan ;) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
merry_5

Nie rozumiem co w tym filmie jest nudnego !!! Jest to swietny horror bez tryskajacej krwi z swietnym zakonczeniem !

ocenił(a) film na 4
pheonix999

ktoś tam napisał '' z zaskoczeniem'' xD ciekawe. dla mnie nie było niczego zaskakującego ale bezsensownego. pomysł może i był fajny. Opuszczony sierociniec, odepchnięty przez resztę dzieciak, ale tak na prawdę nie wiadomo o co tam kaman ;| na końcu i tak wszystkie razem siedzą koło tej babki i kurde nic ...
brak2sensu ;/

ocenił(a) film na 8
killllerek

Killlerku, z Twojego komentarza wynika, iż niestety Twoja inteligencja nie pozwoliła Ci na zrozumienie tego filmu.

ocenił(a) film na 4
thomas_4

Możliwe ... brak mi wyobraźni. w końcu jestem czarną blondynką xd

ocenił(a) film na 8
killllerek

Oj tam, wyobraźni.... Czarna blondynka to tez bardzo ciekawe zjawisko:) Sam "Sierociniec" polecam obejrzeć jeszcze raz i trochę uważniej. Jeśli załapiesz sens zakończenia to uwierz mi, że o wiele bardziej docenisz ten świetny film.

ocenił(a) film na 4
thomas_4

hm skoro tak mówisz, to musi tak być. innej rady nie ma. możliwe, że się do niej zastosuje =) dzięki, mam nadzieję, że tym razem mój umysł zdoła pojąć co się dzieje na ekranie

ocenił(a) film na 8
killllerek

Niewątpliwie będę trzymał kciuki.

ocenił(a) film na 4
thomas_4

miło mi, że ktoś we mnie wierzy xd może się uda nawet