Strasznie się zawiodłem , ponieważ czytałem na forum pochlebne opinie na temat tego filmu . Nie powiem że aktorstwo , scenografia , zdjęcia czy reżyseria itp. były złe , bo były według mnie całkiem niezłe , do tego się nie przyczepię . Jednakże ten film był tak nudny , że nie dało się wytrzymać . Ledwo wytrzymałem żeby obejrzeć ten film , powieki podpierałem zapałkami i czekałem w końcu na kulminacyjny moment filmu , jednak nie wydarzyło się nic . Nie jestem niedojrzałym 14-latkiem ( bez oczywiście dla dojrzałych 14 i młodszych) , rozumiem trudne filmy w których trzeba trochę pomyśleć np. Cienka czerwona linia , ale ten film jest za przeproszeniem tak cholernie nudny że musiałem o tym napisać na forum , żeby ktoś na darmo nie wydawał pieniędzy na dvd czytając pochlebne opinie , oczywiście nie musicie mnie słuchać może jesteście w grupie tych którym się ten film podoba , chociaż dla mnie ludzie którzy są w tej grupie mają kiepski gust i tyle . Pozdrawiam i mam nadzieję że oszczędziłem komuś oglądania tego nudnego "filmu" .
Niestety, ale muszę się zgodzić. Film miał dobrą reklamę, niektórzy się zawiedli, a innym się spodobał.
Ja też ledwo dotrwałem do końca. Rozłożyłem go na dwie 'raty', bo przecież nie mogłem usiedzieć, tak nudził. Nie straszył, nie ciekawił.
osobiście film bardzo mi się podobał. :P w sumie dzieciak w worku na głowie był śmieszny,ale oglądając "Sierociniec" prawie nie dostałam zawału. Uważam,że poświęcony czas na obejrzenie filmu nie jest stracony. 9/10
Bez przesady...może rzeczywiście mało horroru w horrorze bo przeciez krew się nie lała strumieniami,trupy mało podrasowane...i blondynka nie głupia :)
Jednak film ma swój klimat który narasta wokół tajemnicy w którą widz jest wciągany powolutku...pomaga w tym zdecydowanie ścieżka dźwiękowa.
Zgoda, że jako horror może rozczarować. Jednak gdyby wyciągnąć go ze szczelnych objęć gatunku broni się niebanalnością. I za nią 7/10
dla mnie 10/10 klimat nie powtarzalny nie był to klasyczny horror jak ktoś wspomniał jeśli ktoś lubi filmy z bezwzględnymi kanibalami to nie powinien oglądać sierocińca dla mnie arcydzieło kapitalny film!!
no i ten koniec wspaniale pokazany muszę przyznać że łezka mi się uroniła jak na Królu Lwie:) Sum summarum takiego filmu sie nie zapomina i za to 10/10.
Film nuda, faktycznie. Pytanie: czy "Cienka czerwona linia" jest filmem nad którym trzeba pomyśleć? Film ten debiutował w okolicy o klasę lepszego Szeregowego Ryana z 1998 i obraz ten moim zdaniem nie wniósł absolutnie niczego nowego do gatunku ani kina w ogóle.
Bez jaj film wcale nie jest nudny.....No pewnie dla niektorych jest nudny bo krew nie leje sie strumieniami i nie ma mordowania i znecania sie jak to w horrorach...To nie jest film typu: grupka studentów jedzie autem przez las i nagle psuje sie slinik.......Wcale nie szkoda kasy na ten film.Polecam!!!!!!!!!
Piszesz że większość oceniających ma kiepski gust bo tobie (pewnie masz najlepszy gust na świecie) się nie spodobało. Jesteś niedojrzałym 9 latkiem.
Czy ludziom, którym nie podobał się ten film, trzeba od razu przyczepiać etykietkę zakochanych w widoku krwi i latających wnętrznościach? Nie lepiej (i jakże poprawniej) byłoby po prosu przyjąć, że dla kogoś był on NAJZWYCZAJNIEJ W ŚWIECIE nudny?
Dla mnie równie emocjonujące jest czytanie etykietki na butelce soku (;
Pozdrawiam.
też mi się nie podobał. Horrory mają straszyc, trzymac w napięciu i pobudzac strach. A ten film tylko trzymał w napięciu. Myślałam że będzie więcej scen w którycm można sie bac, ale ten film to totalna porażka. I horrory to nie tylko głupie blondynki w filmach, czy zepsuty silnik. I każdy ma swój gust więc nie oceniajacie że nam się podobają tylko wypruwane flaki.
spoiler.
bo ten film nie podchodzi zbytnio pod horror.horrorem jest tylko ze względu na to,że pojawiają się w nim duchy dzieci.ja bym to raczej do dramatu zaliczyła.
autor tematu - dlaczego według ciebie osoby,którym film się podobał mają kiepski gust?zapewne jesteś wielkim koneserem i znawcą,co?o gustach się nie dyskutuje.jednym podoba się sierociniec,innym piła a jeszcze innym paranormal activity.normalne.
hm, zapewne dla tego, że nie było w tym filmie nic interesującego. Uważam, że ludzie którym się podobał ten film są po prostu mało wymagający i zadowala ich film nie mający zupełnie nic do przekazania i według mnie to oznacza słaby gust, ale to tylko moje zdanie i nie jestem żadnym znawcą , chciałem po prostu wyrazić swój pogląd na temat tego filmu , żeby ostrzec innych przed wydaniem około 40 na płytę dvd, bo po prostu nie warto , ciekawiej jest po patrzyć przez okno, poważnie. Serdecznie Pozdrawiam :)