TANDETA !! Żeby nie skłamać usnąłem na tym filmie. Wielkie gówno, nic się nie dzieje film z cyklu "prawdziwe historie" czy coś. To nawet thriller nie jest. Nuda przez cały film :/ Strata cennego czasu. ODRADZAM
Nie zgadzam sie. Film trzyma w napięciu. Sa ciekawe momenty. Podobny do " Inni "
Zdecydowanie się zgadzam! Bardzo podobny do Inni! Szczególnie końcówka ... o tym samym pomyślałem! Dla mnie to arcydzieło ! 10/10
Arcydzieło? oglądałem większość filmów, które zostały wyprodukowane od 98 roku i powiem Ci, ze w ciągu tych 10 lat, mógłbym wskazać zaledwie kilka, które zasługują na 10pktów, a Ty wylatujesz z taka produkcją jak sierociniec...
1/10 ? chyba pomyliłeś filmy. Sierociniec jest extra ! są zwroty akcji, wymiatające momęty, dreszczyk, fajne zkończenie itd. Dla mnie minimum to 8/10 Ale każdy ma swoje zdanie...
ok, właśnie obejrzałem, no i zgadzam sie jednak z większością ocen. jak dla mnie całkiem w porządku, można obejrzeć, da sie zauważyć ze del Toro też pracował przy filmie ;) jak dla mnie 6/10
haha właśnie dlatego że usnąłeś straciłeś najlepsze i sam nie wiesz co piszesz...żal..
No racja. Koleś usnołeś to ból:) Bo film muzyka i klimatem nastraja. A później akcja jest zaskakująca! Porażka może byłeś padniety to było sobie odpuścić i tyle a nie obrażać tego typu produkcji!
Według mnie film nie jest arcydziełem, co nie zmienia faktu, że jest rewelacyjny! Dawno nie oglądałem tak gęstego klimatycznie horroru, z takim ogromnym napięciem, i strachem tego, co może się wydarzyć.
Jestem również po seanse [REC] - jednak film jest słabszy od "Sierocińca". Niby zaczyna się dobrze. Jest atmosfera, jest klimat, a kończy się siekanką.
Nie rozumiem ludzi, którzy mówią, że "Sierociniec" to słaby film. Może za dużo jedzą "Hostelów", "Pił", kił i innych rzeżączek.
POZDRAWIAM !!!
Zgadzam się po części z Toba! Mi jednakże REC jako horror podobał się dużo bardziej. Może i pod względem muzyki i scenariusza nie dorównywał Sierocincowi jednakże jako horror był wg mnie dużo mocniejszy! Bez przerwy zrywałem się dosłownie z fotela ze strachu :) A co do siekanek ... Piła głównie pierwsza część była rewelacyjna, natomiast Hostel jest przesadzony znacznie jednak nie powiem aby mi się nie podobał.