PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151856
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

4/10

ocenił(a) film na 4

Jak na horror za lekkie, za głupie na dramat. Niewiele napięcia i w wielu fragmentach rozwlekłe. Do tego nie straszy. Ujdzie.

ocenił(a) film na 7
verjad

hm. kogo nie straszy, tego nie straszy. mnie wbiło w kanapę :D

ocenił(a) film na 8
verjad

Bo to nie jest typowy horror. Na moje thriller, dramat z elementami horroru.

ocenił(a) film na 4
verjad

jak dla mnie flaki z olejem. 4/10 także :-)

ocenił(a) film na 4
verjad

Zgadzam się z autorem, i poprzednikiem.

ocenił(a) film na 5
verjad

Więcej na temat filmu wypowiedziałem się w innym temacie. Zgadzam się z autorem i moimi dwoma poprzednikami.

ocenił(a) film na 3
verjad

Cienki jak siki pająka... Daleko do horroru. Max 3 momenty w których można podskoczyć i to wywołane typowymi straszakami - coś spadło, wiatr huknął. Plus SPOILER młody wlazł do pokoju Tomasa bez klamki a później od środka zawalił drzwi gratami i zatapetował wejście?? Słabo

ocenił(a) film na 4
verjad

Swoją drogą - zupełnie nie rozumiem tych wysokich ocen. Ludzie klikają w ósemki, bo hiszpańskojęzyczny i dlatego "wypada" ?

ocenił(a) film na 2
verjad

również nie rozumiem skąd te wysokie oceny. Ja nastawiłam się po tych ocenach na coś mocnego, a tu oprócz sceny gdzie babcie potrąca samochód i ma rozwalona szczękę nie było nic mocnego. Prawie zasypiałam na tym filmie. Jak dla mnie - klapa. Film nada się chyba jedynie dla ludzi którzy nie obejrzeli w życiu zbyt wielu horrorów i nie maja tak wyrobionego odporu na strach jak ja.