Film bardzo dobry...... przypomnia mi trochę film 'INNI', ale ten jest według mnie lepszy.
Tak :) tez miałem przez chwilę taką myśl że np korytarze itp były bardzo podobne korytarzy z "innych"
ale w ogole to nie przeszkadza :)
momenta mi tez takie wrazenie mnie dopało, ale nawiazania do innych filmów tez sie pojawialy.
kompletnie mi to nie przeszkadzało.polecam
Mnie przypomina troche wiecej niż troche, ale i tak warto, ze wzgledu na to, że jest to inteligentny horror!
wow! Nawet na plakacie pisze: lepszy niż "INNI". film jest również podobny do "Nawiedzony"
faktycznie w pierwszych minutach ten film przypomina Innych ale w dalszej czesci odbiega tematycznie.film polecam
podobny do masy filmow, do "inni" do "6tego zmyslu" etc. Trudno obecnie nakrecic cos "innego".
Dobrze sie zaczyna, tragicznie konczy.
Celowo niedopracowany scenariusz dla pseudointeligentow...
Jak dla mnie to taki - `żulpicture`, ktory probuje ruszyc zastyglymi umysłami osiedlowych koksiarzy...
Mocno powiedziane ale trafnie, ludzie jak obejrzą kiczowaty film od razy szukają interpretacji, głębi hehe, żenujące.
zenujacy to jestes Ty. zakladasz sobie konto zeby skrytykowac film ktorego nie zrozumiales :/ to jest przykre...wylacz neostrade kolego...i przestan wypisywac w kolejnych tematach jaki to niby "sierociniec" jest beznadziejny.
staram sie nie pisac przykrych komentarzy o uzytkownikach - ale ty jestes po prostu idiotą
Misiu a co tu do zrozumienia, prosty film jak budowa cepa, całe mnóstwo głupich i niepotrzebnych scen po to aby takie pótorainteligenty miesiąc kombinowały nad interpretacją czegoś czego się nie interpretuje.
To tak jak z nowoczesną sztuką lub modą, jakiś imbecyl potarga rękaw lub zrobi kupkę i to jest w świecie snobów uważane za sztuke lub kreowane na aktualną modę.
A konto założyłem bo straciłem 1,40min na to wychwalane przez małolatów coś.
Słowo neostrada i idiota świadczą własnie o poziomie zachwycających się tym dnem hmmm "widzów".
Nooo... pominąłeś całkiem porządny środek :)
Horror poprawny, ale wszystkie "ochy" i "achy" są nieco przesadzone (tak samo, jak hasło na plakacie - lepszy niż "Inni"? Nie ma mowy). No i kilka dziur w scenariuszu nie do wybaczenia. 7/10. Dobry, ale nie wybitny.
Nie twierdzę, że film miał bardzo oryginalny scenariusz. Natomiast na pewno warto go docenić za fajny klimat, jaki stworzył, za dobrze dobraną muzykę i dźwięk budujące napięcie, za tajemnicę i nie do końca wyjaśnioną historię, która zmusza do pomyślenia. Przy tym wszystkim jest naprawdę straszny i wciągający. Ze swojej strony bardzo polecam.
bardzo mi soe spodobał twoj opis filmu, ujete jest w nim wszystko co najwazniejsze w Sierocincu.
polecam