Pomóżcie. Chciałbym się przejść do kina na naprawdę straszny horror, ale nie chodzi mi o takie, w których krew leje sie litrami. Czy ten film taki jest? Napiszcie swoje opinie po obejrzeniu filmu(bez zdradzania filmu). Czy są sceny wzbudzające przerażenie?(tak jak np. "Shutter-Widmo") Chciałbym sie naprawdę bać i to nie przez 3 czy 4 sceny tylko praktycznie przez cały film.
Dlatego jeszcze raz proszę o obiektywne opinie.
CZEMU NIE PISZECIE ???????????????????????????????????????????????
POTRZEBUJE POMOCY
Nie ma czegoś takiego jak "objektywna opinia"...jest tylko czysty subiektywizm. Więc Ci nie odpowiem bo to co mnie straszy nie musi straszyć Ciebie...a biorąc pod uwage to, że chcesz się w kinie wystraszyć to nawet pomysłu nie mam co to mógłby być za film :) ooo podobno bardzo straszne i przerażające są polskie komedie romantyczne więc polecam :P
Dzięki, ale nie o taka odpowiedź mi chodziło. Niech piszą tylko Ci co film oglądali.
polecam:
# oko
# sierociniec
* mgły nie polecam, śmiałam się na tym filmie, na oku przynajmniej wrzasnęłam z zaskoczenia ^^
Owszem jest kilka momentów jednak akcja tego filmu to nie tylko straszenie odbiorcy. Tak jak już ktoś wcześniej napisał iz powyższy film niesłusznie został oceniony mianem horroru. Po prostu Tworzy ciekawy klimat podczas oglądania. Przede wszystkim warto go obejrzeć - co tu dużo pisać ;]
Piszesz, że lubisz się bać:) Cóż ten film to inteligentna gra pozorów. Wszystko jest inne niż się wydaje. To obraz przejmujący, nie wiesz co się za chwilę stanie, ciągle trzyma Cię w napięciu, a gdy wydaje się, że wszystko już wiesz to okazuje się, że nie wiesz nic. Film nie do końca chyba słusznie nazwany jest horrorem, ale zdecydowanie nie powinni oglądać go ludzie o słabych nerwach:)
Zdecydowanie polecam. Parę razy naprawdę ciarki mnie przeszły po plecach. Chyba na nic lepszego teraz w kinach nie trafisz.
hmmm.. jedynie co mozna polecic to oko "oko" ..raczej niestety nic innego ciekawszego /straszniejszego/ obecnie w kinienie znajdziesz..
Piszcie co sądzicie o "Sierociniec". Wiem, że wczoraj była przed premiera to może ktoś oglądałem i napisze coś o tym filmie. Oceńcie czy był straszny??
Był straszny i przy tym prawie wcale nie był krwawy. To znaczy nie wydaje mi się że można na nim wybiec przerażonym ale jak nagle z cienia wybiega babcia z wytrzeszczonymi oczami i łopatom w ręce a do tego dźwięk skrzypiec wierci ci mózg to ciarki troche przechodzą. No i dużo jest takich motywów że nagle coś wyskoczy i buu.
Mi sie dobrze oglądało ale często miałem wrażenie że to już gdzieś było. Stary wielki dom, seans spirytystyczny, kotarta pod prysznicem w łazience.
Myśle że z dziewczyną dobrze iść na taki film :)
Teraz nic ciekawego nie graja ;(
Niedługo bedzie
The Ruins
Prom Night
Itd
Teraz graja tylko
oko
one missed call
Sierociniec
Pora Mroku <Żallll>
Obejzyj sobie film ktorego nie bedzie w kinie. Tak mysle
REC
Zajebisty film
pozdro
"Silent Hill" mnie też się podobał, ale założyciel tematu napisał, że nie chodzi mu o hektolitry krwi - a w tym filmie własnie to jest :D.
Tak przy okazji to ja z kolei straszny chojrak chyba jestem ... lubie horrory, trochę już ich zaliczyłem, ale chyba zbyt często na nich podskakuję :P. Odwołując się do np. "Cichego Wzgórza" to dobry jest moment, gdy bohaterka schodzi do szpitala i napotyka tam pielęgniarki - tak podskoczyłem, że kumple aż prawie pospadali pod fotele ze śmiechu :D :D :D.
Dobry horror to moim zdaniem Pora mroku i Polski takiego gatunku dawno nie bylo w polsce nie pamietam kiedy byl polski horror chyba w latach 60 lub 70 z encyklopedii widze warto
Dominika
Osobiście uważam, że "Oko" i "Pora mroku" to słabiutkie horrory. Jeśli ktoś się na nich bał, polecam terapię, bo oznacza to, że ma słabiutkie nerwy ;)
Ja osobiscie proponuje Ci hiszpanski horror "rec"
Tytaj masz link do opisu : http://www.filmweb.pl/f445353/%5BRec%5D,(2007)
Film cos w stylu blair witch project ale wg mnie lepszy :)
Tylko ze niestety nie ma go juz w kinach :| ale w wypozyczalniach mysle ze bedzie ;P
A ja polecam Zejście, naprawdę dobry chociaż nie nowość. Co do oka, Reca czy sierocińca słabe a co do japońskich to słaabe. Skośnoocy są świetni w filmach akcji:)
ja bym ci polecił ci coś z klasyka na pewno znany film "coś" ( troszkę rzezi tam jest ale na pewno by ci sie spodobał), na pewno byś się troche pobał w egzorcyzmy emilly rose i dark water ale wersji japońskiej, w 1408 który jeszczze nie tak dawno był w kinach no i oczywiście w omenie , a co do zejścia to jest to bardzo dobry horror ale też troche jest tam rzezi i flaków
Nie nazwałabym "Sierocińca" horrorem.Chociaz jest kilka scen, w których można się przestraszyć. Ogólnie ogląda się bardzo przyjemnie, film jest wciągający i trzyma w napięciu.Nie pożałujesz :)
Ktoś wcześniej wymienił film [Rec]...Perfekcyjny!!!Jeszcze nigdy na żadnym horrorze tak się nie bałam!!!Jeżeli naprawdę chcesz zobaczyć film, który miałby dostarczyć Ci ogromnych emocji to zobacz właśnie tę hiszpańską produkcję, bo ewidentnie jest godna polecenia:)aaa i taka rada...Podczas oglądania usiądź na czymś stabilnym, bo możesz być nieźle poturbowana;P
Rec jednak mało styraszny fajny był horror
Timber Falls
Dog Soldiers
Zabójczy szept
Pulse
30 dni i nocy
Freddy kontra Jason
Dom woskowych ciał
Droga bez powrotu 1 i 2
Hostel 1 i 2
Constantine
Venom
Wolf Creek
Wind Chill
Trójkąt Bermudzki
The Amityville horror
Śmiertelna gorączka
Śmiertelna cisza
Spirala życia i śmierci
Smakosz 1 i 2
Silent Hill
Satinka
Rzeź
Rzeźnik
Rasa
Plaga
Mgła dwie wersje
Madhouse
Lęk dwie wersje
Księżyc Voodoo
Krwawa masakra w Hollywood
Kielich Krwi Mojej
Katakumby
Hellraisery
Halloweeny
Dom na nawiedzonym wzgórzu i inne domy:)
Dolina cieni
iiiiiiii wiele wiele innych, ale nie chce mi się wymieniać bo pareset by wyszło. Każdy jest inny i można podzielić je w podgatunki w zależnosci kto co lubi:D