PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151856
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Film ma naprawde ciekawy pomysł, tylko niestety niedopracowany mogloby wyjsc z tego arcydzieło, ale niestety nie wyszlo, mimo dobrych zdjec, ujęć kamery...Bardzo ładna, bajkowa koncowka, byly momenty nawet klimatyczne i mroczne..dziwie sie tylko dlaczego Thomasa bylo tak malo, mogli zrobic z niego postac kluczowa-chlopczyk z workiem na glowie byl przerazajacy a bez tym bardziej, a to tylko taki epizod w tym filmie, rezyser skupil sie bardziej na dramacie-pokazaniu smutnych dzieci, walczacej matki, te typowe szukanie rozwiazania zagadki najwiekszy minus ...strasznym bym tego filmu nie nazwal niestety...ale mogli zrobic z niego bardzo klimatyczny i przerazajacy horror i jestem tego pewny, pojechali troche w klimat "innych"ktory jak dla mnie byl bardzo kiepski...Malo surrealizmu, a jednak na to troche przy tym rezyserze liczylem...I i to wlasnie ten niedosyt, niby warto obejrzec ale jednak to "ale" :P hehe daje 6,5/10 i kurde upieram sie ze zepsuli taki niesamowity pomysl ilez tam mozna bylo dodac przerazajacych momentow-bo przeciez wlasnie o to chodzi w takich filmach, owszem mogl byc tez ten dramat, cala ta basn ale Piotrus Pan i wynioslosc ale brakuje horroru-oczywiscie nie mam na mysli krwi, niewiadomo jakich zjaw, ale mysle ze te dzieci moglyby byc ciekawiej ucharakteryzowane, Thomas mogl sie wiecej pojawiac mogl chciec zeby bohaterka byla jego matką, chociaz wtedy byloby to troche jak Ring2 :P ale cos mogli zmienic..:P

dontbeserious20

Jak dla mnie również pomysł świetny. Film bardzo mi się podobał, przyznam ci racje, że z tą zagadką to było wtórne. Nie zgodze sie jednak że mogli to zrobić straszniej, mysle ze powinni dac wiecej fantastycznych elementow jak i np. nie przedstawiac Thomasa jako złą postać, ale kogos skrzwdzonego, pokazać więcej jego postaci. Hm... no nie wiem jak to ująć. Nie zależalo mi na tym filmie jako na horrorze, bardziej spodziewalam sie czegos w stylu Labiryntu Fauna. I mimo, że film ogolnie bardzo mi sie podobał to rowniez czuje pewnien niedosyt.Pozdrawiam