Moim zdaniem film został niesłusznie zakfalikowany do kategori horroru.
Jest to thriller.
Pisze to, aby ludzie którzy chca zobaczyc cos strasznego nie ogladali tego.
Znaczy, jesli ktos sie nastawi na horror, to moze sie zawieśc, ale to tylko moje odczucie.
ogolnie film to takie 7/10
"Różnica między horrorem a thrillerem polega na tym, że w thrillerze zagrożenie ma charakter realny (np. przestępca, epidemia)." - źródło wikipedia
a Ty znowu z tą swoją klasyfikacją z kosmosu wziętą (żeby nie powiedzieć "z du**").
horror to moze i jest ale czy straszny to juz inna sprawa;)
Film dobry, brakowalo mi tylko takich horrorowych momentow wlasnie...
A mnie parę razy przeszły ciarki po plecach. I to najlepiej świadczy o tym filmie. Szkoda że amerykańska wersja najprawdopodobniej będzie gniotem.
Autor chyba pomylił pojęcia, poza tym aż się boję spytać co według Niego jest horrorem...Teletubisie??
To zdecydowanie horror, bo pojawiają się w nim zjawiska paranormalne. W trillerze mamy emocje wywołane przez zdarzenia jak najbardziej normalne.
Mądrze prawi. Specyfika gatunkowa horroru polega na tym iż zło jest nienamacalne lub uosobione w zombie, duchach, wampirach ogółem zjawiskach nadprzyrodzonych a nie na tym, czy ktoś się boi czy nie. Dobrze, że nie tylko mnie się czasem włącza matka polka która edukuje matołów :P Niektórzy mogą się spierać, że horror to pochodna stylu a nie gatunku, jednak takim tropem wasza gloryfikowana ZAJEBISTA, CZADOWA PIŁA która oczywiście jest thrillerem i to cienkim wpada do jednego worka z Indianą Johnsem jako thrillerem. Kto się trochę orientuje w temacie wie o czym mówię.
thnx,dobrze wiedziec.:)
bo myślałam że w thrillerze też mogą być zjawiska paranormalne
a od horroru thriller różni się tym że napięcie bardziej podskórne i 'rozłożone' na cały film, podczas gdy w horrorze podawane doraźnie 'ciągiem uderzeń' kiedy pojawia się krew bądź są obcinane kończyny i inne tortury(co właścwie dzieje się cały czas), których to obcinanych kończyn nie powinno być w thrillerze.
tak to sobie przedstawiałam i kojarzyłam