PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151861
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy iśc na ten film do kina... Czytałam różne wypowiedzi na temat tego filmu i już nie wiem co zrobić...
Jaki wkońcu jest, nudny czy ciekawy, zaskakujący czy przewidywalny??

ocenił(a) film na 3
niunia

Ja odradzam pójście do kina. Widziałam film wczoraj i jestem zawiedziona. Wiele osób mówiło, że niby taki wspaniały. Spodziewałam się czegoś co mnie zaskoczy, czegoś nowego. Zaczynam oglądać i okazuje się, że po 20 minutach znam koniec filmu. PRZEREKLAMOWANY.

ocenił(a) film na 6
dorotkaa87

WG mnie w kinie sie ogląda elegancko, chyba nie pożałujesz tej kasy, na kompie natomiast jest całkiem odwrotnie-nie robi takiego wrażenia. Bierz jakiegoś chopa i idźcie do kina, wyrobisz sobie zdanie-co Ci szkodzi :)

niunia

Nieprzewidywalny, zaskakujący, tajemniczy i straszny - ma wszystko to, co powinien mieć dobry horror + elementy dramatu - wzrusza, zmusza do przemyśleń + dobra muzyka i dźwięk, budujące atmosferę. Ogólnie bardzo polecam, ale tak jak ktoś wyżej w kinie, bo to właśnie dźwięk buduje klimat, a dźwięki z kompa nie należą do najlepszych.

ocenił(a) film na 10
niunia

Lepiej nie pytaj, tylko leć do kina ;) No bo kto ma Cię przekonać? Ile różnych ludzi, tyle odmiennych opinii. A nawet jeśli wrócisz i podpiszesz się pod tymi, co ostro po filmie pojechali - będzie to TWOJA opinia. leć po bilet. :]

niunia

Jak najbardziej iść. Film godny polecenia.

niunia

Jasne, że iść. Sierociniec to jeden z najlepszych horrorów ostatnich kilku miesięcy. Poza tym jest niebanalny i nie tylko straszy, ale też wzrusza.

pingpongowiec

Koniecznie trezba isc do kina bo tylko w kinie ten film ma swoj kliamt.

magdallena36

dzieki za odp ;) teraz jeszcze muszę poczekac jak film bedzie w moim miescie (a to troche potrwa ;) )