Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 152140
6,2 32 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Nędza

ocenił(a) film na 1

Promowany jako godny nastepca Innych, ale niestety na głośnych zapowiedziach się skończyło. Film nudny, przez pół filmu nic się nie dzieje. Oczywiście można rzec, że wyszły gorsze filmy. No, ale to miał być megahit, superhit, gigahit i nie wiadomo co jeszcze. A wyszło jak zawsze. Nuda z końcem w którym do końca nie wiadomo o co chodzi.

adiutant_zbigniew

Nie zgadzam sie z Twoja opinią.Film nie jest nudny, trzyma do końca w napięciu i co najważniejsze jest bardzo realistyczny.Jedna z lepszych produkcji tego gatunku.

ocenił(a) film na 4
adiutant_zbigniew

A ja całkowicie popieram założyciela tematu. Film "trąci korkiem" jak dla mnie i to w najgorszy możliwy sposób. Pisali, że to następca Innych a tymczasem jakoś tego nie zobaczyłem. Inni to jak na razie niedościgniony wzór jeśli chodzi o horror i zaskakujące zakończenie.

Jeśli chodzi o sam film, to jak już przedmówca napisał, nudny. Jak powiedział Maklakiewicz w Rejsie: "Nuda panie, nic się nie dzieje". I te słowa właśnie najlepiej odddają ten film. Nawet dobrze w napięciu nie trzymał. A ta szczęka ten babci rozjechanej to już w ogóle komedia była. Nie wiem czym Ci ludzie się zachwycają, ale każdy ma swój gust. Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale o filmie można, dlatego właśnie wyraziłem swoją opinie.

4/10

ocenił(a) film na 3
Heartbreaker

zgadzam się,baaadzieww jak ich mało.Jeżeli ktoś tam dostrzega jakieś chwile grozy bądź ciekawe wątki to mu zazdroszcze,dla mnie 3,4/10,padakaaa

gad10

Popieram. W ogóle to ciężko ten film horrorem nazwać. Nie ma w nim nic, a nic strasznego.

Heartbreaker

Kolego wybierz sie na "Piłę" myślę ,ze sie nie zanudzisz;)Pozdrawiam .
Bez odzewu.

ocenił(a) film na 1
megbutterfly

Piła to już w ogóle inny rodzaj gatunku :) Ten horror nie miał być drastycznie krwawy, tak jacy byli Inni. Miał przerażać, nie krwią, ale fabułą. Ogólnie w Innych im to się w 100% udało, natomiast w Sierocińcu nie. A Piła to film dla osób które uwielbiają tnących się bez powodu idiotów.