Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 152137
6,2 32 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Nie!
Film jest kompletnie niespójny. O ile główny wątek jestem w stanie przyjąć do świadomości, tak inne nie.
Jak wiemy, pukanie, drapanie to po częsci zasługa zamkniętego Simona w "pokoju Tomasa" więc kto był w masce i wrzucił do wanny Laure?
No i dlaczego skoro słyszala zgrzyty, kopania to czemu nie słyszała krzyków?
Końcówka jest niezła do pewnego momentu. Jak w "Pile" pokazują się obrazy (-Chodź pokaże Ci pokój Tomasa -Nie teraz, scena gdzie Laura wciska łopaty do komórki z narzedziami). To jest naprawdę dobre, co prawda kiedy wciskała te łopaty w furii domyśliłem się, że niby błacha scena, ale reżyser pewnie coś z nią powiąże, ale nie sadziłem ,ze bedzie to tak ważne. Tak jak wspomnialem to jest dobre i mocno trzyma za "jaja", ale potem kiedy Laura łyka tabletki i siada z dziećmi film staje się w przkroju zaledwie średni.
Pzdr

chester_8

zgadzam sie. Trochę "niedoróbek" było. Bo dlaczego nie słyszała krzyku??

ocenił(a) film na 10
chester_8

Nie słyszała krzyków, bo on się zabił zaraz po wejściu do jego "pokoju". Myślę, że po strzale jaki dostał od mamy był tak zdenerwowany, że zbiegał szybko po schodach, potknął się i spadł. Wszystko co działo się potem było sprawką duchów, w tym Simona.