Poszukuję pomocy u tych, którzy film oglądali. Piszcie czy jest straszny, czy można się na nim bać(zwłaszcza w kinie). Czy ma momenty, na których można się przestraszyć? Bardzo mi zależy. Z góry dziękuję.
Oglądałem ten film i muszę przyznać, że jest świetny, ale jeśli szukasz takiego horroru na którym będziesz piszczeć ze strachu to ten taki nie jest. Ma świetny klimat cały czas trzyma w napięciu, można się na nim pobać, ale nie ma tam tzw. "jump scenek". Film warty obejrzenia!!!
Pozdrowionka
mi sie podobal i straszny jest :) Tylko, ze ja sie boje wszystkiego :) a po emily rose nie spalam przez 2 tygodnie :D
jak na horror po 2000r. podobał mi się !
miejscami naprawdę straszy. podoba mi się, że (w przeciwieśtwie do większości horrorów) nie jesteśmy w stanie przewidzieć strasznych scen. miłe zaskoczenie.
Potwierdzam! Film jest świetny. Cały czas siedziałem jak na szpilkach i przyznaję, że nawet dwa razy podskoczyłem :)
Ja się bałem przez cały seans. :P I jest jedna "jump scenka". I to taka, że wszystkie inne "jump scenki" w horrorach ostatnich 7 lat się chowają. Poza tym trzyma w napięciu, jak mało co. :P
Film całkiem ciekawy trzyma klimat - tak jakby za chwilę coś miało się zdarzyć strasznego. Polecam!
jak dla mnie to ten film wcale nie jest straszny.. przewidziałam wszystkie sceny... np. ta z przytrzaśnięciem palców i wpadnięciem do wanny... nuda... wszystko do przewidzenia.. ale za to końcówka wzruszająca trzeba przyznać i dająca do myślenia.. bo można to różnie zinterpretować..
Dokładnie! Cały czas siedzi się w napięciu. Na sali było taka cisza, jak makiem zasiał. No i tak jak ktoś wyżej pisał - jest scena, przy której podskoczyli chyba wszyscy :D Ogólnie film jest naprawdę niezły, na pewno jeden z lepszych horrorów ostatnich lat. Dodatkowy klimat wprowadza język hiszpański (i to ciągłe "Zimon!"). Polecam wszystkim, którzy lubią się bać.
Piszcie opinie. Bardzo mi zależy, aby ich było dużo. Przy okazji napiszcie najstraszniejsze horrory jakie oglądaliście.
bylam wczoraj w kinie. oj. bylo goraco... z wraznia XD.
nigdy nie podskakuje na horrorach. malo jaki zdazyl mnie na tyle przestraszyc, zebym zapiszczala... a jednak przy "sierocincu" mialam pare takich podskokow XD. nie jest ich duzo, ale daja za to niezlego kopa :D. ludzie w kinie mieli mnie chyba dosyc jak co chwile gadalam do siebie "jessssuuuu! ja stad wychodze!!!" XD.
film boski. trzymajacy w napieciu, momentami straszny, a na koncu wzruszajacy. i to wzruszajacy na tyle, ze sie poplakalam XD
To momentami było straszne, często zasłaniałam oczy, ale ja raczej bojaźliwa jestem. W każdym razie trzyma w napięciu i jest ciekawy :)
Straszne filmy?
To są te, które jakoś mi tam w pamięci utkwiły... Może nie wszystkie sprawią, że można się posikać, ale miały w sobie coś, co sprawia, że warto je zobaczyć.
- The Ring,
- The Grudge,
- Blair Witch Project,
- Egzorcyzmy Emily Rose,
- Silent Hill,
- Egzorcysta i Omen (te starsze wersje),
- Shutter (wersja Tajlandzka), - ostra końcówka, tzw. "schizy" murowane
- Amityville Horror (wersja z 2005), całkiem niezły, o dziwo nowsza wersja zdecydowanie lepsza niż ta sprzed kilku dekad
- The Descent (Zejście) - kto ma klaustrofobie, niech drży, a nawet jeśli nie masz, drżyj! Jeden z lepszych horrorów, które widziałam w ciągu ostatnich miesięcy. Świetne zdjęcia, niezła fabuła, gra też niczego sobie, trzyma w napięciu do końca.
- White Noise (Głosy) - ciekawy pomysł, aczkolwiek troszeczkę naciągany.
- The Reaping (Plaga) - ma momenty, można obejrzeć ze względu na fabułę i Hilary Swank.
- Poltergeist (Duch) - stary, tzw. "klasyk"
- An American Haunting (Demon: Prawdziwa historia) - całkiem niezły, ciekawa historia, można się przestraszyć, dobra obsada.
- Chakushin ari (Nieodebrane połączenie) wersja japońska - bardzo dobry horror azjatycki, można się nieźle przestraszyć.
- Janghwa, Hongryeon (Opowieść o dwóch siostrach) - coś dla koneserów, chyba najmniej znany z wyżej wymienionych. Straszy, zaskakuje i daje do myślenia. BARDZO dobre kino.
osobiście myślę, że film świetny jest. ogólnie trzeba myśleć, łączyć fakty itd. ;p
kilak momentów jakby `ohydnych`.
są momenty grozy, itd. ale ogólnie, nie mdlałam, ani nie chowałam za siedzenia.
polecam. :)
Film jest wspaniały jednak osobiście wogóle się na nim nie bałem! Film ten nie uważam wcale za horror tylko za świetny dramat!!! Co do horrorów widział ktoś "Rec" też hiszpański?
Przereklamowany strasznie, siedziałam jak na szpilkach bo za duzo nędznych opinii przeczytałam. Film jest ok, ale do strasznych to go zaliczyć nie mogę :P
film nie straszny poza paroma scenami. w sumie lepiej obejrzeć w domu niż wybierać sie do kina. przereklamowany ("bardziej klimatyczny niż INNI" -czy coś takiego- to stanowczo jakieś marketingowe nieporozumienie) przegadany, nieprzekonujący emocjonalnie (poza ostatnimi 30 minutami). Na tle "Labiryntu Fauna" wypadający blado pod każdym względem (mierne zdjęcia i montaż - to ma być del Toro?) szczególnie zaś napięcia. Moim zdaniem przeciętniak poniżej oczekiwań. Nie mniej nie zaszkodzi zobaczyć dla wyrobienia własnego zdania. Pozdrawiam
Ja tam sie prawie pare razy posrałem, a kawał chopa niby ze mnie, chcesz to idź i daj spokój, masz mase informacji na ten temat na całym forum, nie trzeba zakładać takich tematów powielanych. Co do niektórych filmów wymienianych przez kolege freja to niektóre sa wg mnie żałosne wręcz no ale każdy ma swój gust.