PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151859
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Coz gdyby skonczyl sie scena w piwnicy, z pewnoscia znalazlaby sie spora grupa ludzi krzyczaca: arcydzielo! Niestety rezyser zlagodzil nam wstrzas pourazowy i o filmie szybko sie zapomina. Jedynie 7/10 za bycie zwyklym horrorem.

ocenił(a) film na 10
mastique

ehhh, a mi sie podobalo to smutne zakonczenie ... Laura wolala zostac z ukochanymi zmarlymi niz zyc dalej z mysla ze przyczynila sie do smierci adoptowanego syna.

ja i tak daje 10/10 - mocny film.
hiszpanskie kino coraz bardziej mi sie podoba :)

ocenił(a) film na 8
mastique

Zgadzam się. Moim zdaniem też powinien zakończyć się na tym jak ona zorientowała się, że to przez nią.

ocenił(a) film na 8
Aisha_

tez sie zgadzam ;))
za krótki <br/>
za krótki <br/>

ocenił(a) film na 8
mastique

Tak... zgadzam się z założycielem tematu;D A nawet powiem więcej - uważam, że film zaczynał nieco zniżać poziom po tym, jak wyjechał mąż... Nie uważam, że film powinien być krótszy, tylko po prostu mogli znaleźć inne rozwiązanie na zakończenie.

ocenił(a) film na 8
bartek2303

Tak ja tez się zgadzam, powinien mieć więcej sensu pod koniec bo tak to nie wiadomo co, a jak by się skończył jak ona uświadomiła sobie ze to jej wina to pewnie każdy przez następne parę godzin nie mógł przestać o tym filmie myśleć. Ale jest bardzo dobry.

ocenił(a) film na 8
bombel23

Trzeba być matką żeby wiedzieć, że film zakończył się w jedyny możliwy sposób. Żadna matka stwierdziwszy, że przyczyniła się do śmierci własnego dziecka, nie umiałaby z tym żyć.

baa

To tylko film, mozliwosci zakonczenia jest tyle ile rezyser mial pomyslow i co wazniejsze, nie kazdy film musi sie skonczyc happy endem. Moim zdaniem tej produkcji akurat pokolorowanie koncowki zaszkodzilo...