PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151856
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Przepraszam bardzo, czym was ten film zachwycił? Bo mnie niczym, i mowie tu zupełnie poważnie...

ocenił(a) film na 5
Memoj

taki nijaki...ja go obejrzałem tylko i wyłącznie ze względu na dziewczynę - bo ona jest fanką kina hiszpańskiego.
Nic specjalnego...

czajkowskim_2

no dokładnie, cały czas myślałem ze sie rozkręci, że w końcu będą sceny godne podskoczenia z fotela, nic takiego nie było ;/

Memoj

Sama fabuła, to nic nowego. Ale zdjęcia były ładne i muzyczka :)

ocenił(a) film na 10
Memoj

cóż, do takiego filmu trzeba zwyczajnie dojrzeć :)

Czym mnie urzekł?? Przede wszystkim logicznie pomyślaną fabułą. Poza tym, jest to od czasów "Innych" z Nicole Kidman jeden z najlepszych horrorów, jakie powstały. Bo nie służy tylko do straszenia, ale próbuje też swoją historią przekazać jakieś wartości, nakłonić do przemyślenia pewnych spraw. Ale takie kino trzeba po prostu lubić - jeśli to do kogoś nie przemawia - nie ma w tym najmniejszego problemu. Nic nie trafia we wszystkie gust

ocenił(a) film na 4
krzysztofinski

gdybym nie obejrzał dziesiątek naprawdę lepszych filmów, pewnie by mi się podobał, a tak- nie zachwycił niczym.

Kagamate

pewnie jestes fanem pily , masakry teksanskiej itd wiec nie ma co sie dziwic:/

Kitty_17

Pani mądralńska niech taka mądra nie będzie. Ostatnie częsci Piły faktycznie nie są rewelacją, a jeśli chodzi o ten film to wg. mnie w zestawieniu z "Innymi" wychodzi naprawdę blado...powiedziałbym że przereklamowany na zwiastunie oczywiscie wychwycono najciekawsze momenty ale tak naprawde zwiastun nie przedstawia tego filmu

Memoj

Chętnie odpowiem. Zachwycił mnie tym, że cały film siedziałem jak na szpilkach, w totalnym skupieniu i napięciu, że czekałem, co będzie dalej, że scenariusz jednak okazał się nieprzewidywalny. Poza tym pokazał, że nie trzeba wylewać litrów krwi na ekran aby przestraszyć widza. I dlatego tak mi się podobał.

ocenił(a) film na 10
grigio_80

film był super, bardzo mi się podobal to jeden z tych filmow, o ktorych się tak latwo nie zapomina. Fabuła, muzyka, tresc filmu po prostu idealna. Dzieci w takich filmach dodaja dreszczyku, doskonala gra aktorska, film trzyma w napięciu. Idealne zakończenie..
Jezeli ktos spodziewal sie kolejnej piły to nie dziwie sie ze sie zawiodl.. to film o głebszym znaczeniu..super..

Blue_Angel

Lepiej bym tego nie napisał. Całkowicie się zgadzam z tym, co napisałaś. Takiego filmu nie można przegapić!!