PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151861
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Muszę przyznać, że ten film mnie rozczarował. Spodziewałem się dobrego kina grozy, a tu nic. Po reklamach, że jeszcze lepszy niż "Inni" myślałem, że będzie przynajmniej trochę straszny, i wybrałem sie do kina. Wiem, że może nie powinienem oceniać go jako typowy horror, ale i tak pod względem filmu niczym mnie nie zafascynował. Daję ocenę 5/10. Oglądałem także film tego samego twórcy "Labirynt Fauna" i moja ocena tego filmu mówi sama za siebie: 3/10. Niech każdy kto odpisze podał tytuł jednego najstraszniejszego horroru jaki kiedykolwiek oglądał.

ocenił(a) film na 4
saruman22

Całkowicie się zgadzam z powyższą opinią. Film ponoć miał być horrorem, a tak naprawdę nie wiem czym był... W dodatku z bardzo głupim happy endem. W niczym mi nie zaimponował, mimo, że w reklamach przedstawiali go bardzo ładnie.

ocenił(a) film na 10
saruman22

to koniec rzeczywiście nie należy do najlepszych.. ale film jakoś mi się spodobał ;)
"Niech każdy kto odpisze podał tytuł jednego najstraszniejszego horroru jaki kiedykolwiek oglądał."- wg mnie jeszcze nikt nie wyproduktował takiego horroru.. Nawet "the grudge2" to porażka.. oczywiście oceniam to bardzo obiektywnie.
Może to nie filmy straaaszne, ale te które uwielbiam:
- Shutter
-Sierociniec
-Palenisko <ale to raczej thiller.. >
-1408 <nie zaliczyłabym go do horroru, no ale w końcu na podstawie Kinga ;)>
coś tam jeszcze było.. skleroza xD
-Żar <chyba, że to thiller xD Nie jest straszny, ale ja go wprost uwielbiam!!!>