Hej. Ja byłam na tym filmie niecały tydzień temu. Ogólnie film bardzo fajny, ciekawa treść.. poruszył mną. Tylko niektorych wątkow i wydarzeń nie potrafiłam zrozumieć! Np. jak w końcu ten chłopiec zginął ?! Wiem mniej wiecej jak umarl, ale znam 2 wersje..
1 - wtedy jak te pręty wypadly ze schowka, laura podeszla i wlozyla je spowrotem do srodka, wtedy wlasnie uderzyla nimi Simona, on umarł naa skutek tego i potem spadl ze schodów.
2 - poprostu, upadł ze schodów, przez barierkę, a pręty tylko zabarykadowały drzwi tak, ze nie mogl sie umolnić.
A jak to bylo z tymi duchami? One tak naprawde istanialy, czy byly tylko wymyslem laury i simona ? według mnie były, ale to tylko moja osobista opinia. jakie sa wasze wrazenia po obejzeniu filmu ? wedlug mnie koncowka była dosyć dobra, nie tak jak wiekszosc uwarza - ze byla beznadziejna. jak dla mnie taka wlasnie byc musiala. i koniec.
a tak poza tematem. jestem tu nowa. czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak dodac film do ulubionych ? byłabym wdzięczna ? :)
pozdrawiam wszystkich ! :))
Druga wersja jest poprawna,ona jeszcze potem coś za tą ścianą usłyszała ale myślała,że to duchy a to Simon chciał się uwolnić,mówił jej przedtem,że pokaże jej domek Tomasa i to właśnie był ten domek dlatego on tam wszedł i potem właśnie spadł,pręty zabarykadowały drzwi i tragedia gotowa.Mi się wydaje,że duchy były jej wymysłem,z tej całej rozpaczy kobita troszke oszalała a co do końcówki,ehh według mnie mogła się zakończyć w tej piwnicy,wtedy film byłby genialny i nie mogła bym po nim dojśc do siebie przez długi czas a lubię takie filmy no ale cóż:)
Co do dodania filmu do ulubionych to pod oceną filmu jest 'dodaj do ulubionych' i trzeba kliknąć ale filmweb chyba szwankuje i ja też nie mogę go dodać:) pozdrawiam
Zgadzam się- moment, w którym Laura odkrywa, że Simon zginął przez nią, byłby dobrym do zakończenia filmu. Ostatecznie końcówka jest trochę "ugładzona".
Tak,myślę,że jakby zostawili końcówkę taką jak my uważamy,że byłaby dobra film byłby zbyt drastyczny,to byłoby coś strasznego dlatego musieli to załagodzić w taki a nie inny sposób.
Pręty zablokowały drzwi dlatego Simon tak się w nocy dobijał. Nagle było słychać huk - Simon spada ze schodów. To było wyraźnie wytłumaczone na koniec filmu :]
a co do duchów... mnie się wydaje, że istniały. Za dużo Simon wiedział. O adopcji mógł się dowiedzieć sam, kiedy układał grę i znalazł szufladę z dokumentami. Ale: kto pozbierał muszelki? skąd Simon wiedział, że dzieci nie mogą dorosnąć? i wiele wiele innych rzeczy, które wskazywały na to, że duchy istnieją. Może tylko Simon miał z nimi kontakt a Laurze wydawało się, że widzi te duchy?