Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 152137
6,2 32 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Podobno w wersji nieocenzurowanej(takiej która była puszczana w Hiszpanii) Jest scena gwałtu na latarni morskiej? ktoś coś wie?

użytkownik usunięty
Rafiqs21

W kinie Pod Baranami w Krakowie trwa akcja "Baranki w pieluchach dla mamy i malucha". W ramach tej akcji mamy z dziećmi mogą wejść na bilet za 10 zł. Kierownictwo kina w swej mądrości zdecydowało się zaserwować im właśnie film "Sierociniec". W związku z powyższym odczułam wielką ulgę na wieść, że scena gwałtu na latarni morskiej, o której wspominasz, została u nas wycięta :D

ocenił(a) film na 10

no gratulacje dla kierownikow kina, lepszego familijnego filmu znalezc nie sposob....

przeciez on jest od 18 lat

xxxkitty

Mój błąd^^ słowny:D no ale nic... pozdrowienia dla właścicieli kina

ocenił(a) film na 8
Rafiqs21

A przepraszam, kto tam kogo miał zgwałcić? Bo nie bardzo widzę, gdzie tam można taką scenę wpasować.

ocenił(a) film na 9
futrzata

oj, ot tak o by ta scena miała być, wątek poboczny, całkowicie nie związany z filmem :P

ocenił(a) film na 6
Betewu

>A przepraszam, kto tam kogo miał zgwałcić?

Simon Tomasa, a potem Beninga duchy

użytkownik usunięty
MR_Havokolius_Krastussus

No i znów nic nie załapałeś, Kratassus. Na odwrót: Thomas Simona, duchy Beningę, a na koniec mąż Laury latarnię morską :D

ocenił(a) film na 10

no nieeee! Bo tu chodzi o tego stracha na wróble, co to siedział tyle lat w zamknięciu, w końcu go wypuścili, no i wiadomo jak to jest. Notoryczny recydywista, samotna, bezbronna latarnia i tragedia gotowa.

ocenił(a) film na 6
OsobnikH

>No i znów nic nie załapałeś, Kratassus. Na odwrót: Thomas Simona, duchy Beningę, a na koniec mąż Laury latarnię morską :D

HAHAHA! Chyba jednak trzeba będzie obejrzeć jeszcze kilka razy, wygląda na to że akcja przerosła moje możliwości !

A tak na marginesie jeśli Thomas Simona to był to samogwałt jak sądze ! Oj groza w filmie, oj groza ! Simon Thomasa-masturbacja ! Straszliwości ! Beninga-latarniofilia. Film jest o wiele straszniejszy niż mogłem to sobie wyobrazić !!! :D:D:D

>Bo tu chodzi o tego stracha na wróble

Właśnie ! Nie przeanalizowaliśmy jego roli w akcji ! Może to tak naprawde w nim ukryła się Beninga, uprzednio faszerując swoją siostrę bliźniaczkę LSD i wypuszczając ją na przejście dla pieszych, wprost pod koła pędzącej karetki ! Czyli tak naprawde nie nazywała się ona Beninga ! Widzicie z tąd ten świetny podstęp, który uważaliście za potknięcie w scenariuszu ! To by również tłumaczyło oderwaną szczękę, ponieważ jak doskonale sobie zdajemy sprawę, narkotyk ten wkłada się pod język, co spowodowało uraz mięśni i szczękościsk, a pod wpływem uderzenie szczęka się urwała ! Główni bohaterowie, w wyniku nachylenia się nad siostrą bliźniaczką Beningi i oddychaniu powietrzem z jej zepsutych zębów w połączeniu ze śmiertelną mieszanką lsd, doświadczyli wizji-jemu wydawało się że robi jej sztuczne oddychanie przez potężny wręcz otwór gębowy i że ma płuca jak wieloryb, ona natomiast widziała gwizdki. Jak widzicie gwizdek był jeden ! NO ! A przed tym faktem Beninga niepotrącona porwała Simona, zgwałciła na latarni oczywiście w masce Tomasa, wtedy on dostał zawału i zaniosła go do piwnicy po czym zakonserwowała, aby się chłopak "nie rozleciał" na 9 miesięcy. Przewidziała posunięcie matki związane z budową stracha i ukryła się w nim obserwując do woli z bliska agonię rodziny. Zdajmy sobię wreszcie sprawę z patologicznych cech zbrodniczego zboczenia sprytnej Beningi. Taki jest tak naprawdę sens tego filmu ! Cieszę się że wyłapałem jednak ten ukryty wątek przy waszej pomocy !
Greetingz

ocenił(a) film na 9
MR_Havokolius_Krastussus

Hahaha uśmiałam się do łez ;D No ale jeszcze brakuje w twoim scenariuszu Pani medium, jasnowidz ;D