PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151885
6,1 37 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Hm... nie przepadam za horrorami, zawsze na nich sie trzęsę ze strachu :D ale to było tak deeeeeeenne, że mało co nie usnełam. Spodziewałam się, że na końcu filmu odkryje się jakaś przerażająca tajemnica lub coś w tym stylu i to mnie zmuszało żeby oglądać dalej. Właściwie cały ten film to jedno wielkie czekanie aż coś się zacznie dziać <lol>. A to, że ona zabiła swojego synka przez przypadek... - nie widzę co to ma wspóllnego z przeszłością tego sierocińca, duchami itp. Brakowało mi tutaj jakiegoś powiązania... może przynajmniej koniec byłby nieco zaskakujący. Nie rozumiem po co robili tyle szumu wokół tego filmu :/

mycha8

może gdybyś przeczytała 100 poprzednich tematów to byś wiedziała o co chodzi pusta idiotko..

ocenił(a) film na 5
mycha8

ten film jest przereklamowany ma z horrorem tyle wspolnego co piernik z wiatrakiem 5/10 bo na poczatku nawet fajny klimat mial a im dluzej ogladalem tym bardziej chcialo mi sie spac bo wialo nuda

ocenił(a) film na 9
kamwocial

Jeśli dla Ciebie horror to mordowanie, podrzynanie gardeł, ucinanie kończyn, głów, gwałcenie, roztrzaskiwanie, wykrwawianie, okaleczanie, wypruwanie flaków, rozdzieranie skóry oraz straszliwe rany zadawane w dalece fantastycznie idący sposób hmm... to dla takiej osoby jak ty wyłącznie polecam Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną, Droga Bez Powrotu itd. itd. Gdybyś może oglądała uważnie film zrozumiałabyś jego sens i powiązania jakie w nim były. Chociaż jestem przeciwnej płci to przyznam, że bałem się go oglądając, a zaś koniec mnie zaskoczył jak i przeraził (w emocjonujący sposób). Gdyby ludzie robili schematycznie każdy gatunek filmu to bym zaprzestał ich oglądania, dzięki temu każdy rodzaj może podobać się każdemu.