PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151861
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Wczoraj byłam na tym w kinie i jestem całkowicie rozczarowana. Wcześniej czytałam opinie niektórych osób, które pisały, że film jet świetny, ale teraz sama nie wiem ,ile w tym prawdy. Film, nie powiem, że nie jest w ogóle straszny, gdyż są momenty, których można się przestraszyć, jednak jest ich raptem dwa i na tym koniec. Ogólnie film niezbyt ciekawy, nie spełnił moich oczekiwań. Po wyjściu z kina, czułam ogromny niedosyt spowodowany brakiem wrażeń i emocji. Polecam bardziej do oglądnięcia w domu niż w kinie.

ocenił(a) film na 10
aragorn55

może masz takie uczucia ponieważ nastawiłaś się na typowy horror w którym albo się leje krew strumieniami albo duszki straszą na lewo i prawo. a to nie o to chodzi w tym filmie. postawiano bardziej na atmosferę tajemnicy i grozy oraz na sensowną fabułę. nie ma więc szybkich akcji, trupów słaniających się na lewo i prawo czy efektów specjalnych.

jeżeli chcesz obejrzeć straszny horror to polecam również hiszpański film "Rec". może to ci się spodoba.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
trzecie_biada

Nie rozumiesz mnie. Nie chodzi o to, że wolałabym krwawy horror (bo takich nie lubię), tylko sęk jest w samej istocie wyrazu ,,horror". Jeżeli idziesz na horror, to spodziewasz się czegoś więcej niż tylko klimatu grozy czy tajemniczej fabuły. Horror ma wciągać, zaskakiwać i przede wszystkim STRASZYĆ! A dobry jest ,,Rec" ???

ocenił(a) film na 9
aragorn55

Czy ten film był reklamowany jako typowy horror? Nie wydaje mi się, więc nie wiem czego się spodziewałeś. To raczej dramat/thriller elementów horroru jest tam rzeczywiście niewiele.
W ocenie filmu fakt, że nie jest to typowy horror jest akurat dla mnie nie istotny, bo film jest wystarczająco ciekawy w takiej konwencji w jakiej został zrobiony.