Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 152137
6,2 32 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

"Sierociniec" zaskakuje od początku do końca. Nic nie jest takie jak się wydaje i dopiero na samym końcu wszystko składa się w jedną całość. Jeden z niewielu, jaki potrafił mnie zaskoczyć. Tu nie ma miejsca na "oklepane zakończenie" i banalne straszenie widza. Napięcie towarzyszy filmowi przez cały czas!!!

jamnikmax

Zgadzam sie w pelni. Zreszta mam wrazenie, ze ten film nie jest horrorem. I dobrze, bo ten gatunek jest o wiele fajniejszy. Przynajmniej nie ma przerostu formy nad trescia. OK!!!

lubiepierogi1

Typowy horror to może nie, lecz trzeba przyznać że głębia strachu jest znacznie bardziej odczówalna podczas oglądania a co za tym idzie więcej strachu, grozy przed nieznanym i tym co może się wydażyć, przerażenia ........ oj dłuuuuugo by pisać ;)

ocenił(a) film na 9
lubiepierogi1

niesamowity film!! Dawno nie widzialam czegos rownie zaskakujacego

jamnikmax

Dokładnie. Nie wiem, że gdzieś ludzie piszą, że był przewidywalny. W życiu nie domyśliłbym się takiego obrotu spraw. Film jest genialny.

jamnikmax

Ja też uważam, że jest zaskakujący i trzyma w napięciu od początku do końca.

jamnikmax

I właśnie za to zaskoczenie i niesztampowe zakończenie ma u mnie 10/10.

uccellino

Genialne zakończenie i ciekawa fabuła i gólnie dobry film.

jamnikmax

No co by nie powiedziec ten film mocno trzyma w napieciu i zaskakuje.
bardzo pozytywnie go odbieram.polecam

jamnikmax

Właśnie to zaskakujące zakończenie, bez typowego happy endu uważam za jedną z największych zalet tego filmu.

jamnikmax

ooo tak od poczatku do końca w filmie coś się dzieje, trzyma w napieciu i nie ma czasu na nuude.polecam