PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151861
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Poszłam na ten film ze względu na reżysera, którego "Labirynt fauna" zrobił na mnie duuuże wrażenie.

"Sierociniec" zaskakuje przez cały czas. Nic nie jest takie jak się wydaje i dopiero na samym końcu wszystko składa się w jedną całość. Jeden z niewielu, jaki potrafił mnie zaskoczyć. Tu nie ma miejsca na "oklepane zakończenie" i banalne straszenie widza. Na dodatek siedziałam w fotelu jak na szpilkach bojąc się że w każdej chwili coś się stanie- napięcie towarzyszy filmowi przez cały czas!!! Podobała mi się gł. bohaterka, postać niezwykle realna, która nie wstawała o północy z łóżka w pełnym makijażu i idealnej fryzurze.
Czekam z utęsknieniem na kolejny film Juana Antonio Bayona, choć pewnie wchodząc do kina zatrzęsą mi sie kolana. :)

kotalik

"Poszłam na ten film ze względu na reżysera, którego "Labirynt fauna" zrobił na mnie duuuże wrażenie."

Tyle, że reżyserem Sierocińca jest ktoś inny, niż Labiryntu Fauna. Ale rozumiem Twój daleko idący skrót myślowy...

ocenił(a) film na 6
surfen21

co za K R E T Y N

Naprawdę ten post rozśmieszył mnie do łez
Jeszcze nie doszedłem do tego jak osoba bez najmniejszej wiedzy może pisać takie głupoty

ocenił(a) film na 6
fifa114

a nie przepraszam. Nie zauważyłem, że napisała o reżyserze.

Sierociniec to film TWURCÓW labiryntu fauna. Reżyser rzeczywiście jest inny bo labirynt nakręcił Del Toro o ile dobrze pamiętam

ocenił(a) film na 9
fifa114

"Twórców" od czasownika "tworzyć". Del Toro jest producentem "Sierocińca".

fifa114

Mógłbyś mnie nie obrażać? Rozumiem, że niżej są przeprosiny, ale po co się tak unosić? Usuń swój post.

kotalik

Nie ma sie co czepiac szczegolow. Film moim zdaniem zasluguje na uznanie.

m_majkel

Świetny. Aż szkoda, że nie ma go teraz w kinach, poszedłbym drugi raz :)

kotalik

Zgadzam sie w 100 %! I przyznam szczerze, ze tez jestem ciekaw co w nastepnym filmie pokaze Bayona

ocenił(a) film na 7
dopasowany69

A mnie wciąż bawią ludzie, którzy PISZĄ SŁOWO ZA POMOCĄ CAPS LOCK, A NIE POTRAFIĄ GO POPRAWNIE NAPISAĆ...