PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151861
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

SPOILER.

1 Kiedy Laura zorientowała sie że jej syn zniknął zaczęła go szukać, później zajrzała do schowka i przez przypadek zablokowała metalowymi słupkami (wtedy jeszcze niewidoczne dla niej) drzwi do piwnicy. Simon siedział tam bardzo długo, dlaczego nie dawał żadnych oznak życia?

2 Była też scena, kiedy Laura przypomniała sobie że huk, który słyszała wcześniej to był właśnie Simon, który wypadł przez barierkę

2 Laura zdejmując maskę chłopca zobaczyła swojego syna, dlaczego miał na sobie maskę, przecież to niemożliwe, że on był tym Tomasem, to nie trzyma się kupy.

rpd0

Ja myślę, że było tak: Simon odkrył miejsce za schowkiem, tam znalazł maskę Tomasa, przed przyjęciem chciał pokazać to miejsce matce, ona się nie zgodziła więc postanowił się odegrać i zatrzasnął ją w łazience. Po tym całym zajściu nie mogła go nigdzie znaleźć a dzieciak znów wszedł do schowka i wtedy ona zablokowała mu wyście, Simon spadł przez barierkę i skręcił sobie kark. Kiedy go odnalazła w tym miejscu nadal miał na sobie maskę.

martita113

pewnie masz rację, bo jak się dowiadujemy tomas zginął dawno temu, zaraz po adoptowaniu Laury, więc nawet jeśli byłby to duch to przecież nie mógłby jej zatrzasnąć, nie wiem czemu o tym nie pomyślałem ;)